Μπορεί από τα γκολ που δέχτηκε το ΑΠΟΕΛ μέχρι τώρα να κόστισε μόνο η πεντάρα από τη Δόξα στο πρωτάθλημα, καθώς η άλλη φετινή απώλεια ήταν η «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΛ, όμως οι αριθμοί δεν μπορούν να μην προβληματίζουν.

Τα 11 γκολ παθητικό είναι αριθμός ασυνήθιστος για τους γαλαζοκίτρινους, που βλέπουν την άμυνα τους να μην εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και η ομάδα να πληρώνει ατομικά και ομαδικά λάθη. Ο ποδοσφαιριστής που θεωρητικά και ουσιαστικά με όσα έδειξε τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να πάρει την κατάσταση πάνω του είναι ο Καρλάο, ο οποίος όχι μόνο δεν έβγαλε ακόμα τον ηγετικό του χαρακτήρα, αλλά παρουσιάζεται με άκρως προβληματική εικόνα. Ο Βραζιλιάνος είναι αγνώριστος και πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό και όταν ο ποιοτικότερος αμυντικός που έχει στο ρόστερ η ομάδα παρουσιάζεται σε τέτοια κατάσταση δικαιολογείται η κάκιστη αμυντική συμπεριφορά της ομάδας.

Ο Καρλάο ακόμα και στην άσχημή του κατάσταση, δεν είναι εύκολο να βγει από την ομάδα, κυρίως όταν κρίνεται ακόμα ανέτοιμος ο Ρουέδα, 10 μήνες (!) μετά τον τραυματισμό και την επέμβαση που υποβλήθηκε. Υπάρχει η επιλογή του Νικόλα Ιωάννου επίσης για το κέντρο της άμυνας, όμως αλήθεια είναι εύκολο για έναν προπονητή να αφήσει εκτός ενδεκάδας τον Καρλάο, έστω και στην κατάσταση που βρίσκεται; Το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί ο Καρλάο να βρει εδώ και τώρα τον καλό του εαυτό και να γίνει ξανά ηγετική μορφή στην αμυντική γραμμή του ΑΠΟΕΛ. Έχει ανάγκη η ομάδα τον γνωστό καλό Καρλάο και ελπίζουν ότι σύντομα θα τον δουν ξανά στο γήπεδο, προσφέροντας ασφάλεια στα μετόπισθεν των γαλαζοκιτρίνων.

Κώστας Παναγιώτου


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ