Την Τετάρτη, έχουμε ντέρμπι «αιωνίων» στην Κύπρο, με το ΑΠΟΕΛ να φιλοξενεί την Ομόνοια στο ΓΣΠ. Σε ένα ενδιαφέρον, όπως πάντοτε παιχνίδι, και οι δυο ομάδες έχουν στόχο τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο, δεν είναι μόνο στην Κύπρο που μας… ενδιαφέρει αυτή η αναμέτρηση. Η «Marca» παραθέτει ένα δικό της ρεπορτάζ εν όψει του ντέρμπι, με αφορμή την στενή φιλία του Εμίλιο Ενσούε και του Τόμας Μεχίας.

Αρχικά ο Ενσούε ανέφερε:
«Τον θεωρώ σαν αδερφό μου, σαν ένα μέλος της οικογένειας μου, ποτέ δεν χάσαμε επαφή και τώρα είμαι πολύ χαρούμενος που τον έχω τόσο κοντά μου, μένουμε δύο λεπτά μακριά ο ένας από τον άλλο. Το κακό είναι ότι δεν μπορούν να μας βλέπουν συχνά μαζί, είναι λίγο παράξενο και στην πορεία τα ΜΜΕ άρχισαν να μαθαίνουν την ιστορία μας».

Στη συνέχεια ο Μεχίας πρόσθεσε:
«Είναι αλήθεια πολύ περίεργο γι’ αυτούς να μας βλέπουν μαζί στον δρόμο, στην αρχή μου είπαν ότι δεν έπρεπε να μας βλέπουν μαζί αλλά τώρα δεν είναι τόσο απαγορευμένο. Εκπλήσσονται αλλά τίποτα περισσότερο. Στο γήπεδο όμως είναι κάτι άλλο».

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ μίλησε για την κάθοδο του στο νησί μας αλλά και το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια:
«Πριν έρθω στην Κύπρο δεν ήξερα και πολλά και εκπλάγηκα ευχάριστα. Ήμουν στην Αγγλία για πολλά χρόνια, τα πάντα είναι εντυπωσιακά, το περιβάλλον, το επίπεδο, τα πάντα αλλά η ζωή είναι πιο δύσκολη. Όταν ήρθε η πρόταση από το ΑΠΟΕΛ είπα ναι αφού θα έπαιζα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον το φαγητό και το κλίμα είναι μια πολυτέλεια εδώ. Όσον αφορά το ντέρμπι, είναι ένα εντυπωσιακό. Μόλις με ρώτησε ο Μεχίας, του είπα μην το σκεφτείς καθόλου, θα απολαύσεις ποδόσφαιρο και ζωή εδώ. Είμαι ενθουσιασμένος που τον έχω εδώ και οι ομάδες μας είναι αντίπαλοι. Έχουν επίσης διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες, είναι μια τεράστια αντιπαλότητα, θα είναι μια εξαιρετική εμπειρία».

Τέλος, ο κίπερ των πρασίνων δήλωσε: 
«Το καλύτερο πράγμα είναι η ηρεμία. Η πόλη είναι πολύ ήσυχη, έχει τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Οι οπαδοί μας είναι εξαιρετικοί. Έρχονται περίπου 15.000 για να μας δουν. Το ποδόσφαιρο όπως και παντού στον κόσμο είναι πολύ ζωντανό. Είναι μικρότερο το πρωτάθλημα εδώ, 12 ομάδων αλλά συνήθως έχουν ομάδες σε Γιουρόπα και Τσάμπιονς Λιγκ».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ