29/12/2020 22:52

Το timing της επιλογής της ανάρτησης του Αχμέντ Χασάν δεν ήταν τυχαίο και από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός θα αποφασίσει να κινηθεί για φορ θέλει έτοιμο παίκτη.

Ο Αχμέντ Χασάν με την ανάρτησή του στο Instagram ήθελε εμφανώς να στείλει το μήνυμα ότι είναι παρών και να τον περιμένει η ομάδα του Ολυμπιακού.
Η επιλογή του χρόνου που έγινε η ανάρτηση δεν ήταν τυχαία ή συμπτωματική από τη στιγμή που έγινε σε μία περίοδο που γίνεται κουβέντα για απόκτηση επιθετικού τον Γενάρη. Ο διεθνής Αιγύπτιος επεδίωκε να καταστήσει σαφές πως είναι δυνατός και ότι θα ξεπεράσει όλα τα εμπόδια. Από την άλλη όσο δεν γίνεται ξεκάθαρο το πότε ακριβώς θα γυρίσει δεν είναι μία τόσο απλή υπόθεση, παρά τις θετικές ενδείξεις που υπάρχουν για εκείνον από το προηγούμενο διάστημα.
Για αυτόν τον λόγο ο Ολυμπιακός έχει βγει στην… αναζήτηση για επιθετικό. Εδώ όμως υπάρχει η εξής… παγίδα. Ο Ολυμπιακός εφόσον κινηθεί για παίκτη θέλει στράικερ έτοιμο να μπει και να προσφέρει. Με τέτοιο φουλ και απαιτητικό πρόγραμμα τον Γενάρη και τον Φλεβάρη, που παίζει όλους τους στόχους του δεν έχει περιθώριο να κλείσει έναν φορ απλά για να τον κλείσει. Δεν θα είχε κανένα νόημα μία τέτοια ενέργεια.
Δεν έχει το περιθώριο να πάρει στράικερ και να τον περιμένει. Γιατί εάν είναι να κλείσει παίκτης που θα μπορεί να προσφέρει από τον Φλεβάρη και μετά μπορεί κάλλιστα να περιμένει τον Χασάν. Και επίσης προφανώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί έτοιμος φορ, που να αφήνει την ομάδα του μεσούσης της περιόδου. Εάν δε θέλουμε να κρίνουμε όλα τα ονόματα που έχουν ακουστεί ο πιο… έτοιμος φορ θα ήταν ο Γκερέρο, που ξέρει καλά την ομάδα όμως έχει δύο μείον: δεν τον υπολόγιζε ο Μαρτίνς και δεν είναι σκόρερ.
Γιατί τα γράφουμε όλα τα παραπάνω; Απ’ όσα ονόματα έχουν γραφτεί και ακουστεί κανένα δεν πληροί αυτά τα κριτήρια. Ουδείς δεν είναι σε τέτοιο επίπεδο ετοιμότητας για να προσφέρει τόσο άμεσα στον Ολυμπιακό.
Για τον Ολυμπιακό είναι μία σημαντική απόφαση αυτή. Εάν βρει έναν όντως ετοιμοπόλεμο φορ, που να του δώσει γκολ ή ασίστ και να μπορέσει να προσαρμοστεί άμεσα τότε καλώς. Εάν όχι όμως θα είναι ένα ρίσκο που περισσότερο θα τον ζορίσει παρά θα τον βοηθήσει. Να θυμίσουμε πως φέτος ο 27χρονος Χασάν, που ξέρει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και την ελληνική πραγματικότητα, είχε 10 ματς με 5 γκολ και 2 ασίστ.
gazzetta.gr


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ