Πλουσιότερη όσο ποτέ τους προηγούμενους μήνες ήταν η χθεσινή επικαιρότητα σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στον Απόλλωνα.

Παρά τη νίκη και την πειστική εμφάνιση απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα στον προψεσινό επαναληπτικό του ΓΣΠ (2-0), η διοίκηση της εταιρείας Απόλλων πήρε μία σημαντικότατη απόφαση: Να απολύσει τον προπονητή Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ και μάλιστα με μία ανακοίνωση ούτε εκατό λέξεων και ίσως άρμοζε ένα καλύτερο «αντίο» στον προπονητή που οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 16 χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε, μαζί με τον Τσόρνιγκερ παρελθόν αποτέλεσαν και οι βοηθοί του Άνταμ Αδάμος και Γιούρεκ Ρόχρμπεργκ. Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Μάιο του 2021 και ο απολογισμός του είναι 39 αγώνες, 19 νίκες, έντεκα ισοπαλίες και εννέα ήττες.

Κάποιοι «Μετά Χριστόν προφήτες» δίνουν περισσότερη έμφαση στο όλο θέμα λέγοντας ότι απόφαση για να φύγει ο Γερμανός προπονητής είχε παρθεί μετά από τον πρώτο αγώνα στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Χάιφα και την ντροπιαστική εμφάνιση-ήττα. Μπορεί να έχουν δίκαιο, μπορεί και όχι και όντως οι σκέψεις για οριστική απομάκρυνσή του να έγιναν τις τελευταίες ημέρες.

Αυτό που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, είναι πως υπήρχε σοβαρός προβληματισμός για τον Τσόρνιγκερ και γινόταν λόγος για «χαλασμένες» σχέσεις μεταξύ πρωτοκλασάτων παικτών και του ιδίου. Για να είμαστε σωστοί, από πέρσι «γεννήθηκε» ο προβληματισμός με εκείνες τις συνεχόμενες ισοπαλίες και το μεγάλο χρονικό διάστημα μακριά από τη νίκη, αφού ο Απόλλωνας κόντεψε να χάσει το πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια του. Ωστόσο η κατάκτηση του πρωταθλήματος ήλθε να… ωραιοποιήσει την κατάσταση και να ενώσει την ομάδα!

Επίσης, διαρρέει πως υπάρχει ενόχληση από διοίκηση και κόσμο σχετικά με τη συμπεριφορά του Γερμανού τεχνικού στις συνεντεύξεις Τύπου και το γεγονός ότι δεν αποδέχεται την κριτική. Όση αλήθεια κι αν βγαίνει από το στόμα του, κάποτε έχανε το δίκιο του με τον τρόπο που αντιδρούσε και τον εκνευρισμό που έβγαζε, μηδενίζοντας τόσο τους αθλητικούς συντάκτες μετά από ερωτήσεις, όσο και την ίδια τη χώρα μας κατηγορώντας την με αφορμή τη νοοτροπία και εμμέσως ισχυρίζεται πως είμαστε χρόνια πίσω.

Στην ομάδα της Λεμεσού, έστω και αν η Κύπρος είναι όντως πίσω σχετικά με προηγμένες χώρες όπως η πατρίδα του Τσόρνιγκερ, η Γερμανία, θεωρούν πως δεν έχει το δικαίωμα ο 54χρονος τεχνικός να αναφέρεται με αυτή την υπεροψία και υποτίμηση μηδενίζοντας τη χώρα όπου εργοδοτήθηκε και μάλιστα με υψηλότερες οικονομικές απολαβές από κάθε άλλο συνάδελφό του στο παρελθόν.

Εκφράζεται επίσης η άποψη ότι αν συμπεριφερόταν αλλιώς και έβλεπε τα πράγματα πιο σοβαρά και προέβαινε σε ορθότερες επιλογές, θα μπορούσε για ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ισραήλ ο Απόλλωνας και μέσω του επαναληπτικού ίσως σήμερα να μιλάγαμε για τον επόμενο αντίπαλο των κυανόλευκων στα πλέι οφ του Champions League, τον Ερυθρό Αστέρα.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ