23/09/2022 23:59

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε να ασχολείται με τον Ραλφ Ράνγκνικ, και το έκανε με την πραγματική έννοια της λέξης, δεδομένου ότι από τον ισολογισμό που έκλεισε στις 30 Ιουνίου 2022 -ο οποίος κατέγραψε ζημία πάνω από 130 εκατ. ευρώ- προκύπτουν λεπτομέρειες για το κόστος αποζημίωσης των προπονητών που προηγήθηκαν της πρόσληψης του Έρικ τεν Χαγκ.

Μάλιστα, όπως φαίνεται από το έγγραφο που δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες, «το έκτακτο κόστος για τη χρονιά ανήλθε συνολικά σε 24,7 εκατ. λίρες (λίγο πάνω από 28 εκατ. ευρώ, εκδ.). Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται η αποζημίωση των πρώην προπονητών της πρώτης ανδρικής ομάδας, ορισμένων στελεχών, προπονητών και προσκοπικών και ορισμένων μη γηπεδούχων στελεχών».

Οι πρώην προπονητές που αναφέρονται στο έγγραφο είναι ο Νορβηγός Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και ο Γερμανός Ραλφ Ράνγκνικ. Ειδικότερα, στους λογαριασμούς του τελευταίου τριμήνου διευκρινίζεται ότι 14,7 εκατ. λίρες (από το σύνολο των 24,7 εκατ.) αφορούν ακριβώς τις έκτακτες δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν το τρίμηνο έως τον Ιούνιο του 2022, όταν ο Ράνγκνικ οδηγούσε την ομάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού -ίσο με 16 εκατομμύρια ευρώ- χρησιμοποιήθηκε ακριβώς για τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Γερμανό προπονητή, ο οποίος στο τέλος της σεζόν 2019-20 βρισκόταν ένα βήμα πριν από την ένταξή του στη Μίλαν για να αντικαταστήσει τον Στέφανο Πιόλι, και ο οποίος σήμερα έχει αποδεχτεί τη θέση του προπονητή της Εθνικής Αυστρίας.

Η επιβεβαίωση ήρθε και από τον Κλιφ Μπάτι, Chief Financial Officer της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος σε συνομιλία που είχε με τους επενδυτές επιβεβαίωσε ότι «το κόστος για τη χρονιά ήταν 24,7 εκατομμύρια λίρες, κυρίως για τις αποχωρήσεις των Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και Ραλφ Ράνγκνικ και τα σχετικά προπονητικά και scouting επιτελεία».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ