22/11/2022 11:19

Η 49η έκδοση του Pirelli Calendar έχει τίτλο “Ερωτικά γράμματα στη Μούσα” και την υπογραφή της Αυστραλής φωτογράφου, Έμα Σάμερτον.

Όπως κάθε χρόνο, η Pirelli δημιούργησε το ημερολόγιό της με τίτλο “Ερωτικά γράμματα στη Μούσα” και δημιουργό την Αυστραλή φωτογράφο Έμα Σάμερτον. Το Ημερολόγιο Pirelli 2023 – ‘Love Letters to the Muse’ παρουσιάστηκε στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Pirelli HangarBicocca στο Μιλάνο. Η Σάμερτον έχει αφιερώσει την 49η έκδοση του ‘The Cal’ στις μούσες της, αλλά και σε όλες εκείνες τις γυναίκες που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης στις δημιουργικές αναζητήσεις της και την καθοδήγησαν στις επιλογές της, σε καλλιτεχνικό και ανθρώπινο επίπεδο.

Ημερολόγιο Pirelli 2003: 14 μοντέλα ποζάρουν ως Μούσες έμπνευσης σε ονειρικά σκηνικά
THE CAL 2023: Emily Ratajkowski PIRELLI CALENDAR 2023

Για το Calendar, θέλησα να επιστρέψω στην ετυμολογική ρίζα της λέξης ‘Μούσα’. Η Μούσα αρχικά αντιπροσώπευε μία πηγή έμπνευσης αλλά και ταλέντου στη λογοτεχνία, την επιστήμη και τις τέχνες”, εξηγεί η Αυστραλή φωτογράφος, συμπληρώνοντας ότι “γοητεύομαι από γυναίκες που ασχολούνται με εξαιρετικά, δημιουργικά πράγματα, γυναίκες που, ξεκινώντας από τη μητέρα μου, με ενέπνευσαν σε όλη μου τη ζωή και την καριέρα μου. Γυναίκες από τις οποίες έχω μάθει πολλά: συγγραφείς, φωτογράφους, ποιήτριες, ηθοποιούς και σκηνοθέτιδες. Η ιδέα μου λοιπόν ήταν να τιμήσω αυτές τις εξαιρετικές γυναίκες και να δημιουργήσω έναν κόσμο στον οποίο θα τις απεικονίσω”.

Ημερολόγιο Pirelli 2003: 14 μοντέλα ποζάρουν ως Μούσες έμπνευσης σε ονειρικά σκηνικά
THE CAL 2023: Precious Lee PIRELLI CALENDAR 2023

Στο Ημερολόγιο Pirelli 2023, 14 μοντέλα ποζάρουν ως αρχετυπικές φιγούρες σε ονειρικά σκηνικά. Η επιλογή των μοντέλων κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Το καθένα έχει στενή συγγένεια με τη Μούσα που καλείται να εκπροσωπήσει στα πλατό. Για παράδειγμα, εκτός από supermodel, η Γουίνεβερ Βαν Σίνους είναι και φωτογράφος, Η Λόρεν Βάσερ είναι μοντέλο αλλά και αθλήτρια, η Άσλεϊ Γκρέιχαμ είναι γνωστή ακτιβίστρια και υποστηρικτής της θετικότητας του σώματος, ενώ η Πρίσιους Λι είναι η αφηγήτρια και της αρέσει να γράφει σενάρια και ιστορίες.

Ημερολόγιο Pirelli 2003: 14 μοντέλα ποζάρουν ως Μούσες έμπνευσης σε ονειρικά σκηνικά
THE CAL 2023: Lauren_Wasser PIRELLI CALENDAR 2023

Οι λήψεις για το Pirelli Calendar 2023 έγιναν στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ η Έμα Σάμερτον μαζί με το σκηνοθέτη Κάρλο Αλμπέρτο Ορέκια, επιμελήθηκαν από κοινού τη σκηνοθεσία του βίντεο που παρουσιάζει το Ημερολόγιο.

Ξεφυλλίζοντας το “The Cal”, τα μοντέλα εμφανίζονται με την εξής σειρά:

 • Lila Moss –Η ΜΑΝΤΙΣΣΑ
 • Guinevere Van Seenus – Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ
 • Adwoa Aboah – Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ
 • Karlie Kloss – Η ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
 • Sasha Pivovarova – Η ΖΩΓΡΑΦΟΣ
 • Lauren Wasser – Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ
 • Emily Ratajkowski – Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 • Cara Delevingne – Η ΠΕΡΦΟΡΜΕΡ
 • Bella Hadid – ΤΟ ΞΩΤΙΚΟ
 • Kaya Wilkins – Η ΜΟΥΣΙΚΟΣ
 • Precious Lee – Η ΑΦΗΓΗΤΡΙΑ
 • He Cong – Η ΣΟΦΗ
 • Adut Akech – Η ΚΥΝΗΓΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ
 • Ashley Graham – Η ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ
Ημερολόγιο Pirelli 2003: 14 μοντέλα ποζάρουν ως Μούσες έμπνευσης σε ονειρικά σκηνικά
THE CAL 2023: Bella Hadid PIRELLI CALENDAR 2023

Η Έμα Σάμερτον είναι η πέμπτη γυναίκα που βάζει το δημιουργικό της αποτύπωμα στο Ημερολόγιο από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση, το 1964. Συγκεκριμένα, προηγήθηκαν η Σάρα Μουν το 1972, η Τζόις Τένενσον το 1989, η Ινέζ Βαν Λάμσβιρντ (από το δίδυμο Inez & Vinoodh) το 2007, και η Άνι Λίμποβιτς το 2000 και το 2016.

Δείτε περισσότερα για τις ιστορίες και τις προσωπικότητες του Pirelli Calendar 2023, αλλά και για τα 50 και πλέον χρόνια του The Cal™ στο www.pirellicalendar.com.

Ημερολόγιο Pirelli 2003: 14 μοντέλα ποζάρουν ως Μούσες έμπνευσης σε ονειρικά σκηνικά
THE CAL 2023: Cara Delevingne PIRELLI CALENDAR 2023


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ