Πέθανε σε ηλικία 83 ετών η “Βασίλισσα του Rock’n Roll”, Τίνα Τέρνερ, η οποία μεταξύ άλλων είχε τραγουδήσει το θρυλικό “Simply the best”.

Σε ανακοίνωσή του ανέφερε: “Η Τίνα Τέρνερ, η “Βασίλισσα του Rock’n Roll” πέθανε ειρηνικά σήμερα σε ηλικία 83 ετών, μετά από μακρά ασθένεια, στο σπίτι της στο Kusnacht κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Μαζί της, ο κόσμος χάνει έναν θρύλο της μουσικής και ένα πρότυπο”.

H εκλιπούσα ήταν από τις κορυφαίες φωνές όλων των εποχών, με το “Simply the best” να είναι ένα ένα τραγούδι ορόσημο στην καριέρα της, το οποίο έχει συνδυαστεί με αναρίθμητα αθλητικά γεγονότα και έχει “ντύσει” κορυφαίες στιγμές όλων των σπορ.

Η Τίνα Τέρνερ αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, καθώς πέρασε καρκίνο, εγκεφαλικό και νεφρική ανεπάρκεια.

Απέκτησε φήμη με το συγκρότημα Kings of Rhythm του Ike Turner προτού ηχογραφήσει τα δικά της singles τόσο μαζί με τον Ike Turner όσο και ως σόλο ερμηνεύτρια. Υπήρξε μια από τις καλλιτέχνιδες με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, πούλησε πάνω από 200 εκατομμύρια δίσκους και singles παγκοσμίως, ενώ, σύμφωνα με το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, έχει διαθέσει τα περισσότερα εισιτήρια σε συναυλίες από οποιονδήποτε καλλιτέχνη στην ιστορία της μουσικής.

Ήταν διάσημη για τις θορυβώδεις και ενεργητικές σκηνικές ερμηνείες της, καθώς και για τα δυνατά φωνητικά της.


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ