Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, έκανε παρέμβαση στον Super Sport FM 104 και την εκπομπή «Δώδεκα στα Σπορ» για τις τοποθετήσεις της Αστυνομίας.

Αναλυτικά:

«Παρά το γεγονός ότι σήμερα θα πρέπει να είναι μέρα χαράς, οι τοποθετήσεις της Αστυνομίας μας αναγκάζουν να απαντήσουμε. Το έχουμε κάνει ήδη με ανακοίνωση. Για το λεωφορείο είχαμε ενημερώσει από την προηγούμενη την Αστυνομία πως σε περίπτωση κατάκτησης του κυπέλλου, θα θέλαμε να πάμε με το λεωφορείο στο οίκημα του σωματείου. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα την πορεία που μας υπέδειξε η Αστυνομία. Πήγαμε εκεί όπου μας περίμεναν χιλιάδες οπαδοί μας. Πανηγυρίσαμε για περίπου μισή ώρα. Όταν ξεκινήσαμε να αποχωρήσουμε, υπήρχε αρκετός κόσμος και ήταν αδύνατο να πάμε από τον δρόμο που μας είχε υποδειχθεί. Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία και μας έδωσε εναλλακτική. Σε εκείνη την πορεία διαπιστώσαμε ότι έπεφταν χημικά, ένα εκ των οποίων έπεσε μέσα στο λεωφορείο και χτύπησε τον φυσιοθεραπευτή μας και του άφησε σημάδι στο σώμα. Όταν έγινε αυτό άρχισαν να τρέχουν να βγουν από το λεωφορείο, ενώ κάποιοι πήδηξαν από την οροφή. Ο οδηγός του λεωφορείου λιποθύμησε! Οι ποδοσφαιριστές μετακινήθηκαν για να καθαρίσει η ατμόσφαιρα και τους ψάχναμε για να τους μαζέψουμε. Ο ισχυρισμός της Αστυνομίας ότι δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς μας, δεν αληθεύει. Η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι που είχαν παρεκτραπεί ήταν μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού και όχι 200 όπως λέει η Αστυνομία. Μάλιστα, αυτή η αντίδραση έγινε ΜΕΤΑ την ρίξη των δακρυγόνων. Όμως καταδικάζουμε αυτή την συμπεριφορά των 5-6 φιλάθλων μας. Καταδικάζουμε όμως και την χρήση δακρυγόνων της Αστυνομίας, χωρίς κανέναν λόγο!

Η Αστυνομία έκανε αναίτια χρήση χημικών και μέσα στο οίκημα του σωματείου όπου ήταν ο πρόεδρος του σωματείου και μέλη του ΔΣ. Όταν ερωτήθηκαν για πιο λόγο έγινε αυτό, ήταν ειρωνικοί απέναντί μας».

«Την ώρα του αγώνα, η Αστυνομία παρακολουθούσε χωρίς να παρέμβει, μερίδα οπαδών της ΑΕΛ που πετούσαν βίδες και άλλα αντικείμενα προς τους φιλάθλους μας, όπου υπήρχαν και παιδιά. Είναι από καθαρή τύχη που δεν είχαμε θύματα. Πρέπει να ευχαριστούμε τον Θεό και την τύχη και κανέναν άλλον που δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι κάποιο από αυτά τα αντικείμενα. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος στο γήπεδο να κάνει τον σταυρό του πηγαίνοντας στο γήπεδο, ώστε να φύγει ζωντανός».

«Ορισμένοι έβαψαν τους τοίχους του σωματείου μας. Κάπου πρέπει να τελειώσει όλο αυτό και πρέπει να ευχαριστήσουμε τους οπαδούς μας που δεν αντιδράσανε».

Για τους οπαδούς της Ομόνοιας που μπήκαν στο γήπεδο: «Εκείνη τη στιγμή είναι η στιγμή των παικτών και όλων των φιλάθλων για να χαρούν. Δεν είδα να χτυπήθηκε παίκτης της ΑΕΛ. Αν έγινε το καταδικάζουμε, γιατί δεν συμφωνούμε με τέτοιες συμπεριφορές. Όμως επαναλαμβάνω δεν είδα κάτι».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Bundesliga: Διπλό κορυφής για τη Ντόρτμουντ

Τη μοναξιά της κορυφής της Bundesliga απολαμβάνει προσωρινά η Ντόρτμουντ...

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
29/09/2023 23:40

Πέγεια 2014 – Ολυμπιακός 0-2: Με άνεση «κράτησε» το μηδέν...

Ο Ολυμπιακός πήρε μία σπουδαία νίκη στη τρίτη αγωνιστική του...

Β Κατηγορία
29/09/2023 20:55

KTFF προς UEFA και FIFA: «Ως πότε θα αγνοείται τα...

Έντονη αντίδραση από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των Τουρκοκυπρίων (KTFF) για...

ΚΟΠ & ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
29/09/2023 20:38

Σπουδαία κίνηση από οργανωμένο σύνολο της Ομόνοιας

Το οργανωμένο σύνολο των «πρασίνων», με όνομα «TLR 48», συνέλεξε...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/09/2023 19:25

Ακανθού: Γράφει Ιστορία με τη συμμετοχή της στην Επίλεκτη Κατηγορία

Με την ευκαιρία της έναρξης νέας περιόδου στην Επίλεκτη Κατηγορία,...

ΚΥΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/09/2023 18:43

Freedom 24: Σημαντική συνεργασία με Βραχίμη

Ο Δημήτρης Βραχίμης πηγαίνει ως σύμβουλος του ιδιοκτήτη και προέδρου...

ΕΝΥ ΔΙΓΕΝΗΣ ΥΨΩΝΑ
29/09/2023 17:54