Ο Κώστας Αποστολάκης θυμήθηκε το σύντομο και όχι τόσο πετυχημένο πέρασμά του από τον ΑΠΟΕΛ και με δηλώσεις του έδειξε πως μετάνιωσε που ήρθε στην Κύπρο για τους «γαλαζοκίτρινους».

Δύο χρόνια μετά, μεταξύ άλλων δήλωσε στον ελλαδικό ραδιοσταθμό «Αχελώο 98,4»: «Όταν έφυγα από τον Παναθηναϊκό και πήγα στον ΑΠΟΕΛ, έκανα μια βεβιασμένη κίνηση, δεν κοίταξα καλά την ομάδα που θα πάω, δε μου βγήκε η χρονιά στην Κύπρο. Η ευκαιρία του Παναιτωλικού ήταν μια επιλογή που μου βγήκε, προσωπικά νιώθω πολύ όμορφα στην πόλη, ο κόσμος με κάνει να νιώθω σαν το σπίτι μου. Η ομάδα είναι πάρα πολύ οργανωμένη, δεν είναι εύκολο να τα βρεις αυτά, την οργάνωση, τις εγκαταστάσεις, ακόμα και στον ΑΠΟΕΛ, δεν υπήρχαν οι εγκαταστάσεις που υπάρχουν εδώ. Το γήπεδο είναι εξαιρετικό, εγώ αυτό που έχω να κάνω είναι να δίνω και την ψυχή μου, δεν παίζω ποτέ για τον εαυτό μου. Η ομάδα με βοήθησε κι εγώ οφείλω πάντα να δίνω το 100 % για την ομάδα, δε κοιτάω το προσωπικό όφελος και τα στατιστικά, κοιτάω το καλό της ομάδας και το σύνολο».

Πάμε όμως, παρακάτω. Αφού όπως είπε, ο Αποστολάκης, πήρε βιαστικά την απόφασή του να έρθει στον ΑΠΟΕΛ, άρα μετάνιωσε, καλό θα ήταν να δηλώσει πως μετανιώνει και για όλο αυτό το… μέλι που έσταξε για την ομάδα της Λευκωσίας και τις γλυκύτατες αναφορές του, τότε που ήρθε στην Κύπρο.

Θέλετε να σας θυμίσουμε τι έλεγε; Ιδού: «Ξέρω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ μεγάλη ελληνική ομάδα, πολύ γνωστή στην Ευρώπη, την παρακολουθούσα από μικρός μαζί με τον πατέρα μου κυρίως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση όταν ήμουνα μικρός προτού αρχίσω να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που είχε πάρα πολλές ελληνικές σημαίες στην κερκίδα και το συζητούσαμε πολύ συχνά αυτό με τον πατέρα μου όταν το βλέπαμε και γενικά μου αρέσει πάρα πολύ ως σύλλογος. Είναι πολύ μεγάλος και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος του».

Και πρόσθεσε: «Στον Παναθηναϊκό είμαι από τον Ακαδημία, πέρασα πολλά χρόνια εκεί, φεύγω από μία μεγάλη ομάδα και πάω αντίστοιχα σε μία άλλη πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό να πάω σε μία μικρότερη ομάδα. Θεωρώ πως είναι ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα μου και όταν ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό μου δεν είχα σκοπό να το ανανεώσω. Είχα κάποιες προτάσεις και από Ελλάδα και από το εξωτερικό. Όταν είδα την πρόταση του ΑΠΟΕΛ, με κάλυπτε πάρα πολύ, όχι μόνο οικονομικά αλλά και γενικότερα ως πλάνο για μένα».

Για την προσαρμογή στην Κύπρο: «Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ σημαντικό που είναι μεγάλη ομάδα για μένα. Θέλω να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου όσο πιο πολλά μπορώ, να πάρω τίτλους, να παίξω στην Ευρώπη. Σε αυτό πιστεύω θα με βοηθήσει πάρα πολύ ο ΑΠΟΕΛ και ελπίζω να τον βοηθήσω και εγώ να πετύχει τους στόχους του ως ομάδα. Άλλος ένας λόγος για να επιλέξω τον ΑΠΟΕΛ και με βοήθησε να πάρω πολύ γρήγορα την απόφασή μου και θεωρώ πως ήταν το πιο σωστό. Την Κύπρο τη θεωρώ “Ελλάδα”, την έχω στην καρδιά μου και επειδή ο ΑΠΟΕΛ το βγάζει αυτό ως σύλλογος όπως είπα, είναι ένας λόγος παραπάνω για μένα να δώσω το εκατό τις εκατό για να παίξω και να αισθανθώ πως αγωνίζομαι για την πατρίδα μου».

Όταν έκανε αυτές τις δηλώσεις ο Αποστολάκης τον Μάιο του 2020, φαινόταν πως ήξερε πολύ καλά που ήρθε. Πλέον, όλο αυτό το «μέλι» μοιάζει σαν να έχει… χυθεί. Πάει χαμένο. Μια κυπριακή παροιμία λέει: Μεν σούζεις τα πόδκια σου πριχού καβαλλιτζέψεις. Αν δεν την γνωρίζει ο Κώστας καλό είναι να ψάξει να μάθει τι σημαίνει, είναι εύκολο.

Τα συμπεράσματα δικά σας…


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ