Ο προπονητής της ΕΝΠ, Μαρίνος Σατσιάς, μίλησε στον Super Sport FM 104,0 και την εκπομπή «Καλημέρα στα Σπορ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Αναλυτικά:

Για τη σεζόν: «Ήταν μία αρκετά κουραστική και αγχωτική σεζόν. Αδικήθηκε η ομάδα κατά πολύ. Ο τρόπος που έπαιζε δικαιούταν να μείνει στην κατηγορία. Δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά όσοι παρακολουθούσαν την ομάδα. Δεν νομίζω να φύγει η πικρία. Δεν είναι εύκολο να φύγει εντός λίγων ημερών. Είναι κάτι που θα μείνει χαραγμένος».

Για το γεγονός ότι η ομάδα δεν μπήκε καλά στα πλέι άουτ: «Εκεί που μας είχαν ξεγραμμένους, επιστρέψαμε. Αλλά δεν είναι εύκολο να μπεις στα πλέι άουτ με μία ομάδα χωρίς εμπειρία. Εδώ ακούσαμε στο Α’ όμιλο προπονητές να λένε ότι οι ομάδες τους ήταν αγχωμένες. Το άγχος καταβάλει τον ποδοσφαιριστή και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα».

Για την τελευταία αγωνιστική: «Προσπαθείς να βρεις τρόπους ώστε να αποβάλλουν το άγχος οι παίκτες. Μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερους βαθμούς και σε προηγούμενα παιχνίδια και αυτό μας χάλασε. Δεν μπορείς να πηγαίνεις στο τελευταίο παιχνίδι να παίζεις την κατηγορία. Πίστευα πως αν καταφέραμε να σκοράρουμε, θα γυρίζαμε το παιχνίδι ή θα παίρναμε τουλάχιστον έναν βαθμό. Όμως τα παιδιά τα έδωσαν όλα, μόνο περηφάνια νιώθω γι αυτούς. Το ίδιο και για τη διοίκηση που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή που ήρθα στο Παραλίμνι και ο κόσμος, ο οποίος με στήριξε και με έσπρωξε».

Για το μέλλον του: «Αυτή τη στιγμή είμαι άνεργος. Θα δούμε με τα διοικητικά της Ένωσης. Με «χαλάει» λίγο η Β’ κατηγορία για να είμαι ειλικρινείς. Θέλω να πάω ψηλά, πιστεύω πως έχω βάλει το στίγμα μου. Έχουμε κάνει πολύ δουλειά και με τους συνεργάτες μου, γιατί με ένα μπάτζετ που ήταν το χαμηλότερο, και δεν είναι μόνο το μπάτζετ, αλλά και πολλοί άλλοι παράγοντες, κρατάω πως δημιουργήσαμε μία οικογενειακή ατμόσφαιρα, που έπαιζε ο ένας για τον άλλον».

Για το γεγονός ότι βρήκε καλούς παίκτες: «Δυστυχώς κάποιες φορές κάναμε και άλλες δουλειές. Το να διαπραγματευόμαστε με μάνατζερ, δεν είναι και ότι καλύτερο για έναν προπονητή. Αλλά δυστυχώς όταν δεν έχεις κάποιους κοντά σου, εννοείται πως πρέπει να τρέξεις μόνος σου».

Αν είναι έτοιμος να αναλάβει ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ: «Πιστεύω πως είμαι έτοιμος. Δεν μου αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αλλά πιστεύω πως ένας άνθρωπος χαράσει την πορεία του είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω. Πιστευέω πως μπορώ να δουλέψω είτε στον ΑΠΟΕΛ, είτε σε άλλη ομάδα. Έχω ξεκινήσει από την Γ’ Κατηγορία, ανέβηκα στην Β’, φέτος στην Α’, έχω πάει Ελλάδα και όλη αυτή η πορεία με έχει διδάξει πάρα πολλά».

Για τον Γιάννη Σατσιά: «Δεν θέλω να μιλάω για τον Γιάννη, πιστεύω όμως πως όλη αυτή η κατάσταση που βρήκε μπροστά του θα τον δυναμώσει. Το ποδόσφαιρο δεν έχει δίκαιο. Είναι μία μεγάλη αδικία που κάποιοι την εκμεταλλεύονται και κάποιοι άλλοι όχι».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ