03/06/2023 23:30

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελευταίου του ματς στον πάγκο της Νάπολι τόνισε πως είναι σκληρό το γεγονός πως αποχωρεί, όμως δεν γινόταν αλλιώς.

Η πρωταθλήτρια Νάπολι θα δώσει την Κυριακή (4/6) το τελευταίο της ματς για τη σεζόν, θα σηκώσει το τρόπαιο και θα αποχαιρετήσει τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Ιταλός τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Σαμπντόρια στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» επισήμανε πως είναι σκληρή η απόφαση του να φύγει από τους Παρτενοπέι, όμως ήταν η σωστή από τη στιγμή που τα έδωσε όλα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

«Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους με τους οποίους συναντήθηκα αυτά τα δυο αξέχαστα χρόνια, μια ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες, μια πόλη με οπαδούς από όλο τον κόσμο και παιδιά που με αγκάλιασαν και μου έδειξαν το μέλλον της ιταλικής εθνικής ομάδας. Ευχαριστώ την ομάδα νέων, όλο το σταφ, τους γιατρούς, τους φυσιοθεραπευτές, τον πρόεδρο και ολόκληρη την ομάδα».

Για την σχέση του με τον Ντε Λαουρέντις: «Μετά τη νίκη του σκουντέτο, ο πρόεδρος είπε σε όλους πράγματα που θα προτιμούσα να τα πει απευθείας σε εμένα πρώτα. Μόλις συναντηθήκαμε «καθαρίσαμε» το κλίμα σε 15 λεπτά. Δεν είμαι κάποιος που αλλάζει εύκολα ιδέα και αποφάσισα να φύγω γιατί νιώθω ότι έδωσα ό,τι είχα. Δεν έχω πια την ενέργεια να ανταποκριθώ στα πρότυπα αυτού που αγαπούν τόσο πολύ οι άνθρωποι, οπότε πρέπει να κάνω δύο βήματα πίσω και να φύγω. Έφυγα από εκείνο το δείπνο με τον πρόεδρο να λέει ότι η Νάπολι θα έχει μεγάλο μέλλον».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην έξοδο: «Δεν νομίζω ότι είμαι ικανός να δώσω τη χαρά που αξίζουν αυτοί οι οπαδοί. Η πιο δύσκολη στιγμή θα είναι η αγκαλιά με τους παίκτες. Κατάλαβα τις τελευταίες μέρες πόσο σκληρή ήταν αυτή η απόφαση. Αφήνω μια ομάδα που είναι δυνατή από κάθε άποψη, που έχει τα θεμέλια να χτίσει περισσότερα. Η αγάπη που με περιβάλλει μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να αποδέχομαι αυτή την απόφαση. Μου αρέσει η ιδέα να γίνω επίτιμος πολίτης της Νάπολης, να επιστρέψω εδώ μετά από 10 χρόνια και να εξακολουθώ να θεωρούμαι φίλος για πολλούς».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ