Ο Κέβιν Μιραλάς μεταγράφηκε στην ΑΕΛ με μεγάλες προσδοκίες όμως δεν κατάφερε να τις δικαιώσει εντός του αγωνιστικού χώρου.

ΑΓΑΘΗ ΚΛΩΝΑΡΗ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ/Ένθετο SUPER SPORT)

Απόγευμα 23ης Ιουλίου 2022 ήταν όταν η διοίκηση της ΑΕΛ, ανακοίνωσε την… βόμβα του καλοκαιριού. Ο Κέβιν Μιραλάς είπε το «ναι» και πήρε το αεροπλάνο με προορισμό την Λεμεσό. Ο Βέλγος μεσοεπιθετικός μεταγράφηκε στους γαλαζοκίτρινους ως κίνηση-υπέρβαση, που θα μπορούσε να ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας ένα (ή και δύο) σκαλιά πιο πάνω. Βλέπετε, το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό για τα κυπριακά δεδομένα. Όσον αφορά στην ποιότητα του. Φιορεντίνα, Ολυμπιακός Πειραιώς, και Έβερτον είναι ομάδες πολύ ψηλού επιπέδου, ενώ μόνο και μόνο που αγωνίστηκε στην Premier League, έφτανε για να ξεσηκώσει κύματα ενθουσιασμού.

Σε συνδυασμό με το γεγονός πως από την ΑΕΛ εκφραζόταν η αισιοδοξία για πρωταγωνιστική πορεία και έξοδο στην Ευρώπη, οι φίλοι των γαλαζοκιτρίνων πίστεψαν πως η σεζόν 2022-23 θα ήταν διαφορετική. Γρήγορα όμως, αποδείχθηκε πως τα… βιογραφικά, μπάλα δεν παίζουν. Άπαντες ανέμεναν από τον Μιραλάς πως θα ήταν ο ηγέτης της ομάδας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτει από μεγάλες ομάδες και προηγμένα πρωταθλήματα.

Ο 35χρονος Βέλγος κινήθηκε σε ρηχά νερά, ενώ οι συχνοί μικροτραυματισμοί δεν τον άφηναν να πιάσει ψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Μάλιστα, στις 5 Απριλίου όταν η ΑΕΛ αγωνίστηκε στην ημιτελική φάση κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (πρώτος αγώνας, 0-0) δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες (!) που του στέρησε το δικαίωμα να αγωνιστεί στον επαναληπτικό (συμπλήρωσε απαγορευτικό αριθμό καρτών). Κίνηση την οποία θα μπορούσε να αποφύγει στην κρίσιμη περίοδο που βρισκόταν η ομάδα του, ώστε να είχε την δυνατότητα να βοηθούσε στον επαναληπτικό…

Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε την τελευταία μέρα του Μαΐου και οι γαλαζοκίτρινοι δεν θα κινηθούν για ανανέωση. Μάλιστα, ο Βέλγος είναι τραυματίας και θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου προς αποκατάσταση τους προβλήματος (μηνίσκο).


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ