• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Σιέλβικ: «Δεν ήθελα να “κολλήσω” για πάντα στη Σκανδιναβία – Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα τον Απόλλωνα»
04/07/2023 11:51
Σιέλβικ: «Δεν ήθελα να “κολλήσω” για πάντα στη Σκανδιναβία – Γι’ αυτό το λόγο επέλεξα τον Απόλλωνα»

Η Εταιρεία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την οριστικοποίηση της συμφωνίας με τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή Γιόργκεν Σιέλβικ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Ο Γιόργκεν είναι ο τρίτος Νορβηγός ποδοσφαιριστής που θα αγωνιστεί με τη φανέλα του Απόλλωνα.

Ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να αγωνίζεται με τον αριθμό «3». «Καλωσορίζουμε τον ποδοσφαιριστή στον σύλλογο και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία αγωνιζόμενος με τα κυανόλευκα», σημειώνεται.

Για τη μεταγραφή του στον Απόλλωνα Λεμεσού αναφέρθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.apollon.com.cy ο έμπειρος αμυντικός.

-Kαλωσόρισες στην ομάδα μας Γιόργκεν. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις για τη μεταγραφή σου στον Απόλλωνα;

«Είμαι σίγουρος ότι θα βιώσω μια καινούρια εμπειρία σε ένα νέο διαφορετικό περιβάλλον. Είμαι από τους ανθρώπους που θέλουν να γνωρίζουν νέα μέρη, κουλτούρες, ανθρώπους γύρω από το ποδόσφαιρο. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ και πανέτοιμος για να παίξω ποδόσφαιρο!».

-Έχεις εμπειρίες από Νορβηγία, Σουηδία, Δανία και ΗΠΑ ωστόσο δεν έχεις αγωνιστεί σε μια ομάδα με την κουλτούρα και το ταμπεραμέντο μιας μεσογειακής χώρας. Το θεωρείς πρόκληση;

«Έχω ακούσει πάρα πολλά γι’ αυτή την ιδιοσυγκρασία και ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στο κοινό του Απόλλωνα. Είναι μια όμορφη πρόκληση με ιδιαιτερότητες, όπως οι καιρικές συνθήκες, αλλά δεν ανησυχώ επειδή πρόκειται για ποδόσφαιρο, είναι το ίδιο πράγμα που κάνω μια ζωή.

Είμαστε μια νέα ομάδα με αρκετές προσθήκες, πολλούς καινούριους ποδοσφαιριστές και θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να τους γνωρίσω όλους και να προσπαθήσουμε να πάρουμε την ομάδα ψηλά».

-Τι ήθελες να μάθεις για τον Απόλλωνα προτού πάρεις την απόφασή σου να μεταγραφείς εδώ;

«Ρώτησα αρκετούς ανθρώπους που είχαν εμπειρία στην Κύπρο σχετικά με την ομάδα, την πόλη και τη ζωή γενικότερα εδώ και έμαθα ότι πρόκειται για μια σοβαρή επαγγελματική ομάδα με υψηλούς στόχους, για τους ανθρώπους που εργάζονται εδώ ότι αφιερώνουν πολλές ώρες για την ομάδα και ότι πρόκειται για μια ασφαλή χώρα για διαβίωση».

-Τι άλλες επιλογές είχες εκτός από τον Απόλλωνα;

«Είχα πολλές προτάσεις από Σκανδιναβία αλλά θεώρησα ότι αν υπέγραφα νέο συμβόλαιο ξανά θα “κολλούσα” εκεί για πάντα, ενώ εγώ ήθελα να δοκιμάσω κάτι καινούριο. Πιστεύω πως έχω ακόμη πολλά να προσφέρω και ακόμη 4-5 χρόνια καλού ποδοσφαίρου. Επέλεξα τον Απόλλωνα επειδή είναι μια μεγάλη ομάδα, που έχει υψηλούς στόχους, αγωνίζεται στην Ευρώπη, όχι φέτος αλλά γενικά συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ευελπιστώ ότι θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε εκεί την επόμενη χρονιά».

-Πώς ήταν η εμπειρία της Αμερικής στο MLS;

«Πολύ διαφορετικό το ποδόσφαιρο από αυτό της Ευρώπης. Ήταν μια πρόκληση να προσαρμοστώ σε αυτό το στιλ ποδοσφαίρου, υπάρχει αγάπη για το άθλημα χωρίς ωστόσο να είναι το πρώτο στις προτιμήσεις του κοινού, αλλά τα γήπεδα ήταν γεμάτα. Ήταν διαφορετικός ο τρόπος του παιχνιδιού με πολλές ατομικές προσπάθειες. Δεν το κρύβω ότι κάποιες φορές ήταν λίγο δύσκολο για εμένα που έμαθα αλλιώς να αγωνίζομαι. Επέστρεψα στην Ευρώπη επειδή μου έλειψε το ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο και η τακτική».

-Τι είδους ποδοσφαιριστής είσαι;

«Είμαι κεντρικός αμυντικός αλλά αγωνίζομαι με την ίδια ευκολία και ως αριστερός ακραίος, έχω πολλές συμμετοχές και στις δύο θέσεις. Ξεχωρίζω για την ταχύτητά μου, είμαι έμπειρος και γνωρίζω πως μπορώ να αμυνθώ, είτε ατομικά είτε ως ένα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μου αλλά και να κατευθύνω την υπόλοιπη άμυνα».

-Πιστεύεις ότι μπορείς να επιστρέψεις στην εθνική Νορβηγίας;

«Το θεωρώ δύσκολο. Πλέον στη Νορβηγία υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αρκετά πιο νέοι από εμένα και πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο για εμένα να κληθώ και πάλι στην εθνική».

-Τι είναι αυτό που θα ήθελες να πεις στους οπαδούς του Απόλλωνα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, ανυπομονώ να τους γνωρίσω στο γήπεδο, να αγωνιστώ γι’ αυτούς και την ομάδα. Στηρίξτε την ομάδα κι εμείς θα παλέψουμε για τον Απόλλωνα και να τον οδηγήσουμε στην κορυφή».


btm