• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Άρης – Ομόνοια 2-0: Πρωτάρης, μα το σήκωσε και αυτό!
21/07/2023 22:28
Άρης – Ομόνοια 2-0: Πρωτάρης, μα το σήκωσε και αυτό!

Μετά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη σεζόν, ο Άρης Λεμεσού πανηγυρίζει και τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του, καθότι κέρδισε την Ομόνοια με 2-0 στο ΓΣΠ και έκανε δικό του το Super Cup.

Χάρις σε τέρμα των Μαγιαμπέλα (26’) και Στεπίνσκι (90’ + 3) η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έκανε ποδαρικό με τον καλύτερο τρόπο στη νέα σεζόν και πλέον πάει με ιδανική ψυχολογία και ηθικό ακμαίο για να αντιμετωπίσει την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ την ερχόμενη Τετάρτη στο Κολόσσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (πρώτος αγώνας).

Η Ομόνοια μένει λοιπόν στις 17 κατακτήσεις, αναγκάζεται να ξεχάσει νωρίς το χαμένο αυτό παιχνίδι και να επικεντρωθεί κι αυτή στις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις, αφού την ερχόμενη Πέμπτη θα αντιμετωπίσει την Καμπάλα για τον β’ προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ.

Ο αγώνας…

Όσον αφορά στην εικόνα του αγώνα, στο πρώτο μέρος η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή κυριάρχησε στην κατοχή της μπάλας (62% με το τέλος του ημιχρόνου), έφτιαξε και καποιες καλές ευκαιρίες μέχρι το 20λεπτο (πέντε τελικές, μία στην εστία), ωστόσο οι πρωταθλητές ήταν αυτοί που είχαν την ουσία. Συγκεκριμένα, στις τρεις τελικές που έκαναν οι πρωταθλητές οι δύο εξ αυτών ήταν στο στην εστία, βρίσκοντας παράλληλα δίκτυα με ένα φοβερό γκολ του Μαγιαμπέλα.

Στο 21’ ο Νοτιοαφρικάνος επιθετικός μετά από ατομική ενέργεια εξαπέλυσε ένα βολέ από δεξιά πλάγια εκτός περιοχής με την μπάλα να καταλήγει στη δεξιά πάνω γωνία του Φαμπιάνο και το σκορ να ανοίγει.

Στην επανάληψη είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι, καθότι οι ευκαιρίες ήταν περισσότερες, εκατέρωθεν και πιο ξεκάθαρες. Και ο Άρης μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ «καθαρίζοντας» για τη νίκη, και η Ομόνοια η οποία είχε δοκάρι με τον Ανσαριφάρντ στο 83’. Ακόμη και ο νεαρός Δημητρίου του Άρη, μπορούσε στο 86’ να σκοράρει, αλλά βρήκε στον «τοίχο» που ονομάζεται Φαμπιάνο.

Ότι δεν έκανε ο Δημητρίου, το έπραξε ο Στεπίνσκι στο 90’ + 3, με τον Πολωνό στράικερ να… βρίσκει δίκτυα και να διαμορφώνει το 2-0. Μετά από λάθος του Κουλιμπαλί που έδωσε λανθασμένα στον Νίκολιτς, ο Σέρβος πάσαρε στον Δημητρίου, αυτός έδωσε την ασίστ στον Στεπίνσκι που με ωραίο σουτ και άπιαστο εντός περιοχής, σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεδομένα δεν είχαν διαφοροποιηθεί έως το τελικό σφύριγμα και ο Άρης διατήρησε το προβάδισμά του με δύο γκολ διαφορετικά κερδίζοντας κατ’ επέκταση και το παιχνίδι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Σανέ, Μπρόρσον (46′ Μουσούντα), Μεντιούμπ (57′ Κάζου), Ουρόσεβιτς, Μπράουν (32′ Νίκολιτς), Σόκε (46′ Μπαμπίκα), Σπόλιαριτς, Μπαγιαμπέλα, Στεπίνσκι, Μοντνόρ (83′ Δημητρίου).

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους (82′ Σίμιτς), Λανγκ, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Κούσουλος (62′ Μπασιρού), Κασάμα (69′ Χαραλάμπους), Λοΐζου (62′ Ζαχαρίου), Σεμέδο, Ανσαριφάρντ, Κακουλλής (46′ Μπέζους).

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Σκόρερ: 21′ Μαγιαμπέλα, 90′ + 3 Στεπίνσκι.

Κίτρινες: 41′ Σόκε, 44′ Μαγιαμπέλα, 54′ Σπιλέφσκι (προπονητής) / 26′ Κασάμα, 37′ Σεμέδο.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Μενέλαος Αντωνίου.

Βοηθοί: Νίκος Εγγλέζου (β’), Κυριάκος Σωκράτους (α’), Ιωάννης Χριστοδούλου (τέταρτος).

VAR / AVAR: Δημήτρης Σολωμού / Μιχάλης Σωτηρίου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης.

TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ…

1′ AΡΧΙΣΕ Η ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ!

1′ Πρώτη φάση για την Ομόνοια, ο Κακουλλής πλάσαρε σε κενή εστία μετά από τραγικό λάθος του Άλβες σε έξοδό του εκτός περιοχής μετά από λανθασμένη συνεννόηση με τον Μπρόρσον, αλλά ο Βραζιλιάνος πρόλαβε την μπάλα.

6′ O Kούσουλος με βολέ λίγο έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα μόλις έξω, αφήνοντας… παραπονούμενο τον Κακουλλή που ζητούσε πάσα.

9′ Πολύ ψηλά και άστοχο το σουτ του Ουρόσεβιτς. Πρώτη προσπάθεια για τον Άρη στον αγώνα.

11′ Καλός ο ρυθμός του αγώνα μέχρι στιγμής. Μοιρασμένη η κατοχή.

13′ Καλή ευκαιρία για την Ομόνοια με το παράλληλο γύρισμα του Μάθιους στην περιοχή, δεν μπόρεσαν Κακουλλής και Σεμέδο να το αξιοποιήσουν.

21′ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Ο Μαγιαμπέλα πέτυχε γκολάρα με βολέ από δεξιά πλάγια εκτός περιοχής, έπειτα από ατομική ενέργεια και έτσι άνοιξε το σκορ!

28′ Καρφωτή κεφαλιά του Σόκε, ο Φαμπιάνο μπλόκαρε.

30′ Σουτ του Λοΐζου, ψηλά πάνω από την εστία.

32′ Σουτ του Μαρκίνιος από πλάγια θέση, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

32′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Άρη. Ο Νίκολιτς στη θέση του Μπράουν που τραυματίστηκε έπειτα από μαρκάρισμα του Κασάμα.

36′ Σουτ του Κακουλλή από πλάγια θέση, άστοχο.

39′ Καλή ευκαιρία για τον Άρη με τον Μαγιαμπέλα να κάνει το πλασέ, η μπάλα χτύπησε στον Μαρκίνιος και κατέληξε κόρνερ.

42′ Πολύ άστοχο το σουτ του Μαρκίνιος.

45′ + 4 ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

  • Με γκολ του Μαγιαμπέλα ο Άρης βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 1-0.

46′ ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ!

50′ Σέντρα σουτ του Σεμέδο από αριστερά, ο Άλβες με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.

51′ Σουτ του Στεπίνσκι, ο Φαμπιάνο μπλόκαρε σταθερά.

52′ Ο Φαμπιάνο διώχνει το δυνατό σουτ του Σπόλιαριτς.

53′ Γύρισμα του Σεμέδο στον αμαρκάριστο Καρίμ εντός περιοχής, ο Ιρανός δεν πρόλαβε και η ευκαιρία έκανε φτερά.

54′ Κίτρινη στον προπονητή του Άρη για διαμαρτυρία.

55′ Γύρισμα του Κουλιμπαλί, ο Άλβες έδιωξε.

60′ Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Μπεζούς, ο Άλβες έδιωξε με γροθιές.

61′ Πλασέ του Σόκε εντός περιοχής, η μπάλα έξω.

63′ Με την έξοδο του Κούσουλου, το περιβραχιόνιο πήγε στον Φαμπιάνο.

64′ Σουτ του Στεπίνσκι από πλάγια θέση, η μπάλα χτύπησε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ.

65′ Κεφαλιά του Ουροσεβιτς, η μπάλα έξω.

67′ Σουτ του Μπασιρού από πλάγια εντός περιοχής, η μπάλα έξω.

72′ Ο Μπαμπίκα ανάγκασε τον Φαμπιάνο σε δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια ο Μοντνόρ σούταρε, ο Στεπίνσκι έβαλε την προβολή κι έστειλε την μπάλα έξω, αλλά είχε σηκωθεί η σημαία για οφ σάιντ.

83′ Μετά από ατομική ενέργεια, ο Σεμέδο σέντραρε στην περιοχή, ο Σίμιτς έδωσε κεφαλιά πάσα στον Ανσαριφάρντ κι αυτός με την πλάτη στην άμυνα κοντρόλαρε, γύρισε και έκανε το σουτ, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

87′ Ο Φαμπιάνο έδιωξε εντυπωσιακά το σουτ του Δημητρίου.

90′ + 3 ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ! Μετά από λάθος του Κουλιμπαλί που έδωσε λανθασμένα στον Νίκολιτς, ο Σέρβος πάσαρε στον Δημητρίου, αυτός έδωσε την ασίστ στον Στεπίνσκι που με ωραίο σουτ και άπιαστο εντός περιοχής, σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

90′ + 6 ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ!


btm