Έχει ενδιαφέρον πως η Μίντιλαντ, αντίπαλος της Ομόνοιας στον γ’ προκριματικό γύρο του Conference League, εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Πραγματικά παράξενος και πρωτότυπος -θα έλεγα- ο τρόπος που κρίνεται στη Δανία το δεύτερο εισιτήριο για την τρίτη τη τάξει διοργάνωσης της ΟΥΕΦΑ.

Συγκεκριμένα οι «Λύκοι» τερμάτισαν 7οι (!) παρακαλώ στη βαθμολογία και 1οι στον β’ όμιλο, όμως χάρη στο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος τους εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Στη Δανία, με βάση τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος η πρώτη ομάδα του Β’ Γκρουπ, που πέρσι όπως προαναφέραμε ήταν η Μίντιλαντ, αντιμετώπισε την 4η του Α’ γκρουπ Βίμποργκ και μάλιστα εκτός έδρας και τη νίκησε με 1-0.

Με αυτό τον τρόπο η προσεχής αντίπαλος του «τριφυλλιού» εξασφάλισε το ευρωπαϊκό της εισιτήριο σε μια χρονιά που γι’ αυτήν έμοιαζε χαμένη.

Αλήθεια, πως θα σας φαινόταν αν ίσχυε κάτι παρόμοιο και στην Κύπρο; Στη Δανία, πάντως, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δίνει αυτό το κίνητρο στις ομάδες που αγωνίζονται στον όμιλο του υποβιβασμού αλλά είναι βαθμολογικά αδιάφορες.

ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ