Ενώ κάποιοι στην Ομοσπονδία γνώριζαν για το θέμα, δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι με βάση και τους κανονισμούς…

Της Κατερίνας Κυριάκου

Ορατός είναι ο κίνδυνος διεξαγωγής του πρωταθλήματος Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ με 15 αντί 16 ομάδες αφού ιστορικό σωματείο της επαρχίας Λευκωσίας παρόλο που δήλωσε συμμετοχή θα προχωρήσει σε αναστολή των δραστηριοτήτων του ποδοσφαιρικου τμήματος του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι αρκετά δύσκολο ν’ αλλάξει κάτι τρεις βδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (30/09/2023).

Συμφωνα με την προκήρυξη, μετά την κλήρωση του πρωταθλήματος σε περίπτωση αποχώρησης σωματείου δεν έχει δικαίωμα άλλη ομάδα του Αγροτικού ν’ ανέβει στην Επίλεκτη ούτε και άλλη που υποβιβάστηκε στο Αγροτικό να παραμείνει τελικά στην κατηγορία.

Το λυπηρό της όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ κάποιοι στην Ομοσπονδία γνώριζαν για το θέμα δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι με βάση και τους κανονισμούς. Έτσι η βιτρίνα του Αγροτικού ποδοσφαίρου κινδυνεύει να μείνει εκτεθειμένη αφού δεν μπόρεσε να προστατεύσει το ίδιο το άθλημα και να δώσει την ευκαιρία σε άλλη ομάδα του Αγροτικού (6-8 κατάταξη) να λάβει το εισιτήριο τη νέα σεζόν (2023-2024) στην Επίλεκτη.

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν αλλάξει κάτι έστω και την υστάτη και οριστικοποιηθεί η αποχώρηση τότε το συγκεκριμένο σωματείο θα βρεθεί αντιμέτωπο με βαριά τιμωρία με αποκλεισμό και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Το μόνο θέτικο για τις υπόλοιπες ομάδες είναι ότι θα αρχίσουν το πρωτάθλημα με τρεις βαθμούς!


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ