Η ΣΤΟΚ έχει προχωρήσει το θέμα νομικά σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το άθλημα και τις ομάδες, ώστε παρόμοιο σκηνικό να μην παρουσιαστεί μελλοντικά

Της Κατερίνας Κυριάκου 

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Super Sport FM για αποχώρηση ομάδας από το πρωτάθλημα Επίλεκτης κατηγορίας ΣΤΟΚ, παρόλο που είχε δηλώσει συμμετοχή, για τη σεζόν 2023-2024. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε λάβει, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εληάς Λυθροδόντα απέστειλε επιστολή στις 11 Σεπτεμβρίου 2023 στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΟΚ και ενημέρωσε επίσημα, για την αναστολή των δραστηριοτήτων του ποδοσφαιρικού τμήματος του σωματείου, λόγω οικονομικών δυσκολιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί τελικά με 15 ομάδες αφού σύμφωνα με την προκήρυξη μετά την κλήρωση δεν μπορεί να συμπληρωθεί η κενή θέση.

Είναι λυπηρό για το πως εξελίχθηκε το όλο σκηνικό με την Εληά να παρουσιάζει αδυναμία στελέχωσης του ρόστερ και την ΣΤΟΚ να μην μπορεί να κάνει κάτι από τη στιγμή που η ομάδα του Λυθροδόντα δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Σημειώνεται ότι στην Ομοσπονδία είχαν τις πληροφορίες, για μη κάθοδο της συγκεκριμένης ομάδας και μάλιστα το Διοικητικό Συμβούλιο είχε προετοιμάσει το έδαφος για συμμετοχή άλλης ομάδας. Η στάση, όμως, της Εληάς όλο αυτό το χρονικό διάστημα έδεσε κυριολεκτικά τα χέρια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΟΚ και από τη στιγμή που δήλωσε συμμετοχή δεν μπορούσε να πράξει διαφορετικά και να δώσει την ευκαιρία σε άλλη ομάδα από αυτές που είχαν αγωνιστεί στο πρωτάθλημα ένταξης ( 6η, 7η και 8η θέση). 

Οι πληροφορίες του Super Sport FM αναφέρουν ότι η ΣΤΟΚ έχει προχωρήσει το θέμα νομικά. Πέραν από τον αποκλεισμό αλλά και το πρόστιμο ενδεχομένως να ληφθούν επιπλέον μέτρα, ώστε να προστατευτεί περισσότερο το άθλημα και παρόμοιο σκηνικό να μην παρουσιαστεί μελλοντικά. 


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ