Ο Αθλητικός Διευθυντής της Ομόνοιας, Γέσπερ Γιάνσον, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Total Green».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΛ: «Πιστεύω πως στα πρώτα 15-20 λεπτά ήμουν πολύ ικανοποιημένος, ήταν πολύ κοντά στον τρόπο που θέλουμε να βλέπουμε την ομάδα μας. Κάναμε τρεις ξεκάθαρες ευκαιρίες, είχαμε κάποιες πολύ καλές στιγμές. Μετά θα ήταν να παίζαμε καλά να παίζαμε με 11 παίκτες σε όλο το παιχνίδι. Συμβαίνει για πολλοστή φορά φέτος, θα ήταν ωραία να τελειώνουμε με 11 παίκτες τα παιχνίδια».

Για την γενική εικόνα της Ομόνοιας μέχρι σήμερα: «Είναι δύσκολο να αξιολογήσουμε κάποια παιχνίδια γιατί υπάρχει η ιδιαιτερότητα με τις αποβολές τουλάχιστον σε τρία παιχνίδια. Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις αυτό που δουλεύει ο προπονητής. Σίγουρα σε αυτά τα παιχνίδια υπήρξαν στιγμές που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Στο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός πως μείναμε με λιγότερο παίκτη, δείξαμε χαρακτήρα. Βλέπουμε σημάδια βελτίωσης από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές αφομοιώνουν αυτό που ζητάει ο προπονητής».

Στην προηγούμενη φορά είχε πει ότι ήταν ικανοποιημένος για το ρόστερ και από τότε ήρθαν τέσσερις ποδοσφαιριστές. Τι άλλαξε; «Το αποτέλεσμα μιας δουλειάς θα έρθει σε δύο-τρεις μεταγραφικές περιόδους. Πρέπει να βλέπουμε τους ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν παίκτες που μπορεί να αλλάξουν την πορεία τους, πχ ο Μπέζους πέρσι ήταν καμμένο χαρτί, όμως φέτος εξελίσσεται σε ηγέτη. Ο Κακουλλής τραβάει το κουπί στην επίθεση, ο Χαραλάμπους είναι φοβερός στο κέντρο. Είμαι στη διαδικασία να μαθαίνω το επίπεδο του πρωταθλήματος, τον κόσμο, τις απαιτήσεις. Είναι μία συνεχείς προσπάθεια και θέλουμε να προσφέρουμε κάτι διαφορετικό. Όμως πρέπει να χτίσουμε στο υπάρχον περιβάλλον και να προσαρμοζόμαστε στο υφιστάμενο ρόστερ».

Για τον Αλιούμ: «Τον γνωρίζω, έχω πολύ καλή άποψη για τον ποδοσφαιριστή. Είναι πολύ πιο έτοιμος από άποψη φυσικής κατάσταση σε σχέση με Φράνσον και Αμού. Είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει πολλά. Τον είδε και ο προπονητής, οι αποφάσεις που παίρνονται είναι συνολικές. Έπρεπε να πείσει και τους άλλους, για μένα η αξία του είναι δεδομένη».

Για τον Αμού: «Ο Αμού είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει μείνει λίγο πίσω λόγο του τραυματισμού. Κάνει πολύ καλή δουλειά το ιατρικό τιμ. Τον βλέπω τον τελευταίο καιρό αρχίζει να ανεβάζει στροφές και εξελίσσεται μέσω των προπονήσεων, ανεβαίνει συνέχεια. Είναι ένας παίκτης που γνωρίζει πως η Ομόνοια του δίνει μία δεύτερη ευκαιρία και θέλει να την εκμεταλλευτεί».

Για τον Φράνσον: «Αγωνιστικά είναι έτοιμος και εξαρτάται από τον προπονητή πότε θα τον χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ανταγωνισμός στην θέση αυτή. Είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και θα μας βοηθήσει. Η Κύπρος δεν είναι και ο πιο ελκυστικός προορισμός για έναν ποδοσφαιριστή από το πάνω ράφι για να έρθει, αλλά πρέπει να του έχει τύχει κάτι στην καριέρα του. Ίσως να χρειάζεται λίγο περισσότερη υπομονή από τον κόσμο για να φτάσουν στο επίπεδό που μπορούν αυτοί οι παίκτες».

Για τον Μάριο Ηλία: «Νομίζω πως είναι ξεκάθαρο. Η στρατηγική της ομάδας είναι να έχουμε τους καλύτερους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Μέχρι τώρα πιστεύω πως το έχουμε. Έχουμε τους καλύτερους Κύπριους. Στο πρότζεκτ αυτό θα προσθέτουμε παίκτες που μας ενδιαφέρουν. Η ισορροπία θα πρέπει να έχει Κύπριους ποδοσφαιριστές και υπάρχουν πολλοί καλοί στην χώρα. Θα έρθουν και ξένοι, αν χρειάζεται. Για τον Ηλία δεν ξέρω αν πως θα εξελιχθεί, αν θα έρθει σε λίγες μέρες, σε λίγους μήνες ή του χρόνου. Όλοι όμως θα πρέπει να είναι καλοί παίκτες και προσωπικότητες. Έχουμε μία καλή συνεργασία με την ΜΕΑΠ. Ανακοινώνουμε τους παίκτες που αποκτούμε. Δεν έχουμε υπογράψει τον Ηλία ακόμα».

Για το μεταγραφικό πλάνο: «Αν μπαίναμε στους ομίλους θα χρειαζόμασταν ένα πιο βαθύ ρόστερ, αφού τα παιχνίδια θα ήταν περισσότερα. Τώρα, με τα παιχνίδια που απομένουν ως τα Χριστούγεννα που ανοίγει ξανά η μεταγραφική περίοδος, είναι ικανοποιητικό το ρόστερ. Θα κάνουμε σκάουτινγκ και στην Κύπρο που παρακολουθούμε κάποιους παίκτες. Υπάρχουν και συμβόλαια που λήγουν».

Για τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους: «Είναι σημαντικό κεφάλαιο και αυτό. Περίπου το ένα τρίτο του ρόστερ θα πρέπει να είναι στη διαδικασία λήξης συμβολαίων. Θα πρέπει να μπούμε σε συζητήσεις έγκαιρα. Για παράδειγμα ο Φαμπιάνο που σημαίνει πολλά για την Ομόνοια. Ανανεώσαμε τον Ουζόχο. Να είναι σίγουρος ο κόσμος πως θα κάνουμε ότι καλύτερο, με σεβασμό».


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ