• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δημητρίου: Ο Ηλία, η ενίσχυση στο τμήμα σκάουτινγκ, το γηπεδικό, ο Εράκοβιτς και άλλα…
27/09/2023 12:40
Δημητρίου: Ο Ηλία, η ενίσχυση στο τμήμα σκάουτινγκ, το γηπεδικό, ο Εράκοβιτς και άλλα…

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομόνοιας, Ανδρέας Δημητρίου, παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0. Αναφέρθηκε για την μέχρι στιγμής πορεία της ομάδας του στη σεζόν, την ικανοποίηση, τις επαφές για την απόκτηση του Μάριου Ηλία που δεν κατέληξαν σε συμφωνία και γενικώς όλα όσα αφορούν στο «πράσινο» ρεπορτάζ.

Για το 2-2 με τον Άρη και τη γενικότερη πορεία: «Εάν αξιολογήσεις τις παρουσίες της Ομόνοιας από την πρώτη αγωνιστική, παρατηρείται βελτίωση με εξαίρεση των αγώνα με την Καρμιώτισσα. Μεγαλώνει τα καλά της διαστήματα και τα κάνει πιο ποιοτικά. Με την ΑΕΛ είχαμε ένα 25λεπτο υψηλού ρυθμού, δημιουργικότητας και επιθετικότητας, με τον Άρη ήταν ένα 45λεπτο. Όσο περνάει ο καιρός η ομάδα γίνεται καλύτερη κάτι που είναι λογικό. Φαίνεται στο γήπεδο η δουλειά που γίνεται από τον προπονητή και τους παίκτες. Σίγουρα πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, αυτός ήταν ο στόχος αλλά χωρίς να πιεστούμε ισοφαριστήκαμε νωρίς και με δόση τύχης. Στο β’ ημίχρονο έως το 70’ – 75’ δεν είχαμε καλή απόδοση, αλλά μετά από το 1-2 διεκδικήσαμε την ισοφάριση και τη νίκη. Ήταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, πλέον στρέφουμε την προσοχή στον αγώνα με τη Δόξα».

Αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα: «Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, οπότε είναι πολύ θετικό αυτό, θα επιλέξει μέσα από μία πλειάδα ποδοσφαιριστών ο προπονητής. Χρειαζεται προσοχή το παιχνίδι, η Δόξα δεν έχει βαθμούς».

Για την προπώληση εισιτηρίων ενόψει Δόξας: «Δεν έχω ενημέρωση για τον ρυθμό της προπώλησης. Έχουμε μέρες ακόμη μέχρι την Κυριακή. Λογικά θα έχουμε αρκετό κόσμο. Δείχνει ο κόσμος μας ότι θα είναι εκεί. Με τον Άρη ήταν Δευτέρα και είχαμε έναν πολύ υψηλό αριθμό εισιτηρίων».

Αν προκύπτει οτιδήποτε με τον Μάριο Ηλία μετά από τις δημόσιες τοποθετήσεις της Δευτέρας: «Όχι δεν έχει σημειωθεί κάτι καινούργιο και δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση για το θέμα αυτό. Είναι όπως ακριβώς τα είχαμε αναφέρει τη Δευτέρα, όπως τα είπα στις δηλώσεις μου».

Αν θα γίνει κίνηση με επιθετικό άνεργο: «Το πιο πιθανόν είναι πως δεν θα γίνει κίνηση, εκτός κι αν προκύψει κάτι το εξαιρετικό. Η προσοχή στρέφεται στην μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και ακολούθως του ερχόμενου καλοκαιριού. Ψάξαμε για τρίτο επιθετικό, βρήκαμε κάποιες άλλες περιπτώσεις, αλλά δεν προχώρησε οτιδήποτε».

Για τον Αμού και πότε θα είναι έτοιμος: «Αποφεύγουμε να οριοθετήσουμε χρονικά, πότε θα μπει κανονικά στις προπονήσεις και να είναι έτοιμος. Ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, πάει εξαιρετικά, η διαφορά είναι εμφανέστατη. Δεν θα πιέσουμε τον παίκτη, δεν θα βιαστεί κανένας μαζί του. Θα πάρει το χρόνο του και όταν με το καλό μπει με την υπόλοιπη ομάδα και είναι απόλυτα έτοιμος θα δούμε για να μην προκύψει κάποιος τραυματισμός και να πάει πίσω».

Για τους Ψάλτη και Παναγιώτου: «Προπονούνται κανονικά, ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και είναι θέμα προπονητή πότε θα τους χρησιμοποιήσει».

Αν υπάρχει κάτι νέο για το γηπεδικό ή με το Μακάρειο και τον ΚΟΑ: «Αυτό που ισχύει είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος πριν από ενάμισι μήνα. Ότι προχωράει η ομάδα με το θέμα ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και όταν υπάρξουν εξελίξεις, θα τις γνωστοποιήσουμε. Προχωράμε σύμφωνα με την τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος εκείνη τη μέρα».

Για τη συμφωνία με δύο σκάουτερ και αν ένας από αυτούς είναι ο Γάλλος, Λοράν Ντεσό, γνωστός από την παρουσία του στην Πάφος FC στο παρελθόν: «Είναι αλήθεια ότι η ομάδα ενίσχυσε το τμήμα σκάουτινγκ και θα συνεχίσει να γίνεται αυτή η διαδικασία. Να ενισχυθεί σε ανθρώπινο δυναμικό σε διάφορες αγορές για να λειτουργεί το τμήμα πιο αποδοτικά. Ονόματα να μου επιτρέψετε να μην επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω. Είναι θέμα της διοίκησης πότε θα κρίνει για να προχωρήσουμε σε περαιτέρω ενημέρωση. Οι κινήσεις που γίνονται έχουν στόχο να βοηθήσουν στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της ομάδας και στο τμήμα σκάουτινγκ δίνεται μεγάλο βάρος».

Για την άποψη ενός ακροατή που μέσω μηνύματος είπε πως η Ομόνοια θα έχει πρόβλημα εάν τραυματιστεί ένας εκ των Ανσαριφάρντ – Κακουλλή: «Είναι σεβαστή η θέση αυτή και ευχαριστούμε. Η απόφαση είναι αυτή, αν δεν προκύψει κάτι εξαιρετικό θα προχωρήσουμε ως έχουμε. Αν προκύψει κάποιο πρόβλημα η τεχνική ηγεσία θα βρει λύσεις εκ των έσω…».

Για το θέμα πιθανής απουσίας διεθνών παικτών για το Αφρικανικό και Ασιατικό κύπελλο Εθνών: «Είναι ένα ενδεχόμενο που περιμένουμε γιατί υπάρχει πιθανότητα να συμβεί και θα προσπαθήσει η ομάδα να το διαχειριστεί και να συνεχίσει με νίκες τις υποχρεώσεις της εκείνη την περίοδο. Δεν γνωρίζουμε με σιγουριά ποιοι και πόσοι θα λείψουν και αν θα είναι για δυο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες».

Αν υπάρχουν κενές θέσεις στον κατάλογο: «Έχουμε δύο κενές θέσεις. Ο Εράκοβιτς εκτός απροόπτου θα εγγραφεί τον Ιανουάριο, οπότε τότε θα έχουμε μία κενή θέση».

Αν ήρθαν νεαροί από την Αφρική για δοκιμαστικά: «Ήρθαν στην Κύπρο δύο νεαροί Αφρικανοί ποδοσφαιριστές που θα περάσουν από δοκιμαστικά. Έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα προπόνησης της Κ19. Το να έρχονται νεαροί από το εξωτερικό είναι κάτι που θα γίνεται σε τακτική βάση και είναι μέρος του μακροχρόνιου πλάνου μας. Είναι μια πρακτική με μακροπρόθεσμο πλάνο. Δεν χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αν προχωρήσει κάτι απ’ αυτούς θα ενημερώσουμε επίσημα».

Αν μπορεί η ομάδα να κατακτήσει το πρωτάθλημα και αν υπάρχει το υλικό για να το καταφέρει: «Η διοίκηση αυτό ευελπιστεί να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Στόχος μας εί άνι να το κατακτήσουμε φυσικά αλλά ένας τα καταφέρνει και ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Όσον αφορά στη σύνθεση του ρόστερ και την αξιολόγηση της ποιότητας των παικτών, υπάρχουν οι αρμόδιοι. Και με αυτό το ρόστερ η ομάδα προγραμματισμού θεωρεί ότι μπορεί η Ομόνοια με το υφιστάμενο υλικό και ενίσχυση τον Ιανουάριο να διεκδικήσει έως το τέλος τους στόχους της».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο: «Μέσα από την καρδιά μας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Έχουμε σταθερή προσέλευση και πάνω από 9000 εισιτήρια διαρκείας. Έχουμε έναν αγώνα την Κυριακή και είναι σημαντικό να είναι στο πλευρό της ομάδας ο κόσμος και θα είναι. Αυτό που θέλει η ομάδα να δείχνει στον κόσμο, είναι αγωνιστικότητα, συγκέντρωση, σοβαρότητα και όλα τα στοιχεία που θέλει ο κόσμος να βλέπει και να χειροκροτά, ασχέτως αν κάποιες φορές δεν έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως με τον Άρη που διεκδικήσαμε τη νίκη».

Αν μπορεί να σχολιάσει κάτι σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για τον Γιώργο Κούμα, τον πρόεδρο της ΚΟΠ: «Δεν είναι της ώρας και δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι, δεν εχω πληροφορηθεί ακριβώς τι συμβαίνει, οπότε δεν μπορώ να αναφέρω κάτι».


btm