• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Οι επιτυχίες του 2023 φάρος στο απαιτητικό 2024 για τον Παύλο Κοντίδη
29/12/2023 12:10
Οι επιτυχίες του 2023 φάρος στο απαιτητικό 2024 για τον Παύλο Κοντίδη

Μετά το απόλυτα επιτυχημένο 2023, κατά το οποίο συνεχίστηκαν οι παρουσίες στο βάθρο, τόσο σε μεγάλης εμβέλειας αγώνες, όσο και σε μικρότερους, ο Παύλος Κοντίδης ατενίζει με αισιοδοξία το 2024, και με φάρο τις επιτυχίες αυτές παρουσιάζεται πανέτοιμος για να δώσει συνέχεια στην απαιτητική καινούρια σεζόν.

Οι επιδόσεις του Κύπριου ιστιοπλόου, στη χρονιά που φεύγει, τον διατηρούν ψηλά ανάμεσα στους ελίτ της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας. Από τον Απρίλιο, οπότε και είχε αναρριχηθεί για τέταρτη φορά στην καριέρα του στην κορυφή της Παγκόσμιας Κατάταξης, φιγουράρει ανελλιπώς στην πρώτη τριάδα. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι στο Νο2.

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις στο 2023 ήταν η κατάκτηση του Χάλκινου μεταλλίου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ανδόρα της Ιταλίας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Ιέρς και στο Test Event των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» στη Μασσαλία.

Ακόμη και στους αγώνες που ο Κοντίδης δεν βρέθηκε πάνω στο βάθρο, ήταν πολύ κοντά, διεκδικώντας ένα μετάλλιο μέχρι το τέλος των αγώνων, γεγονός «που με αφήνει ικανοποιημένο και χαρούμενο» όπως επισημαίνει. Ήταν τέταρτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Πάλμα της Μαγιόρκας, όπου ένα σπάσιμο υλικού τού στέρησε την άνοδο ακόμη και στη δεύτερη θέση του βάθρου, ενώ ήταν έκτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Χάγης, όπου και πάλι μπορούσε για κάτι παραπάνω.

«Ήταν μια μεγάλη χρονιά που ξεκίνησε με υποχρεώσεις από την αρχή και λίγο… άδειασαν οι μπαταρίες μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα» δηλώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης του «Λονδίνο 2012» και συμπληρώνει: «Παρά το ότι δεν είχα την καλύτερη εμφάνιση, η έκτη θέση δείχνει τη σταθερότητα που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια».

Οι διακρίσεις για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή το 2017 και το 2018 συνεχίστηκαν και πέραν των μεγάλων αγώνων. Τους τελευταίους δυο μήνες του 2023, στα δυο καμπ που έλαβε μέρος, αμφότερα στη Λανζαρότε, εξασφάλισε το Χρυσό μετάλλιο στην International Regatta Playa Blanca τον Δεκέμβριο και προηγουμένως τον Νοέμβριο το Χάλκινο σε Coach Regatta.

Σε παρόμοιας φύσης διοργανώσεις είχε πάρει το Χρυσό στη North Sea Regatta στην Ολλανδία τον Μάιο και το Αργυρό στη Mornareva Regatta που έγινε στο Σπλιτ της Κροατίας τον Φεβρουάριο.

«Έτοιμοι να μπούμε με το δεξί»

«Κλείσαμε τη χρονιά με δυο εποικοδομητικά καμπ τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο στη Λανζαρότε και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο 2024 με το δεξί» αναφέρει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού. Οι υποχρεώσεις για τον Πρωταθλητή Ευρώπης 2018 και 2022 ξεκινούν πολύ νωρίς το 2024, καθώς μετά από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, τις οποίες περνάει στην Κύπρο, θα ταξιδέψει στις 10 Ιανουαρίου στην Αυστραλία, όπου στις 26 του μήνα θα μπει στη μάχη για την πρώτη μεγάλη διοργάνωση της νέας χρονιάς, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αδελαΐδας.

Επιπλέον, θα δώσει το παρών του για ακόμη μια χρονιά στα Παγκόσμια Κύπελλα της Πάλμας και του Ιέρς που θα γίνουν τον Απρίλιο. Ακολούθως, τον Μάιο θα μπει στα βαθιά της προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», στην πέμπτη Ολυμπιάδα της καριέρας του μετά τις συμμετοχές στο Πεκίνο το 2008 (13ος), στο Λονδίνο το 2012 (2ος), στο Ρίο το 2016 (7ος) και στο Τόκιο το 2021 (4ος).

Από εκεί και πέρα, θα ξεκαθαρίσει σύντομα εάν θα συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αθήνα τον Φεβρουάριο. «Δεν έχουμε αποφασίσει εάν θα λάβουμε μέρος, μιας και δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια για προπόνηση και προετοιμασία, αφού τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο τούς χρησιμοποιούμε περισσότερο γι’ αυτό το σκοπό» σημειώνει επί τούτου ο ίδιος.

Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αυστραλίας θα φανεί, επίσης, κατά πόσον ο Κύπριος ιστιοπλόος θα εντάξει στο πρόγραμμά του έναν αγώνα στη Γερμανία, τον Ιούνιο, περίπου ένα μήνα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τον Κοντίδη στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλος χορηγός είναι και η Finstella. Τον χορηγούν το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η easyBoat.com, το Stelios Philanthropic Foundation, η Alassia NewShips Management, η Quadcode και η VITA Constructio


btm