• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κυριάκου: «Φαβορί ο Απόλλωνας, περιμένω αντίδραση της ΑΕΛ»
24/01/2024 12:31
Κυριάκου: «Φαβορί ο Απόλλωνας, περιμένω αντίδραση της ΑΕΛ»

Ο Τάσος Κυριάκου παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» του Super Sport FM 104.0 με τον Μάκη Νικολάου.

Ο ντόπιος προπονητής σχολίασε τις «μονομαχίες» του κυπέλλου που έρχονται στο πρόγραμμα, ενώ σχολίασε και την ποιότητα του πρωταθλήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για το ντέρμπι της Λεμεσού στο κύπελλο: «Υπάρχει επιπλέον κίνητρο για τις ομάδες, καθώς στο πρωτάθλημα είναι εκτός των στόχων τους. Δεν θα παίξει ρόλο η αγωνιστική κατάσταση των ομάδων, είναι διαφορετική δοκιμασία. Ο Απόλλωνας είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως δεν θα παίξει ρόλο αυτό, το παιχνίδι έχει ενδιαφέρον και περιμένουμε την αντίδραση της ΑΕΛ. Ο Απόλλωνας δείχνει ανάκαμψη στην απόδοση του, παραμένει εξαιρετικός με τον Ματσίν και θα έχει ενδιαφέρον η απόδοση του. Θα δούμε την αντίδραση των ομάδων».

Για τη σημασία του ματς: «Γεγονός είναι πως οι δύο (2) αντίπαλοι καίγονται για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αγωνιστικά, είναι καλύτερη ομάδα ο Απόλλωνας, έχει θέματα η ΑΕΛ όμως είναι καλό σύνολο που δεν διαθέτει σταθερότητα. Ο Απόλλωνας βελτιώθηκε αφάνταστα, διαθέτει ποιότητα και τον περίμενα πιο πάνω στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ: «Θα απουσιάσουν οι Μπάστο και Ντεβέστ, δύο απουσίες που χρειάζονται διαχείρισης από τον Γαρπόζη. Η ΑΕΛ δεν έχει τόσο βάθος ως ομάδα και οι ποδοσφαιριστές που λείπουν δεν πρόκειται να αντικατασταθούν εύκολα. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τη διαχείριση του Γαρπόζη. Ο Απόλλωνας έχει απουσίες σημαντικές, όμως θα παίξει σίγουρα ρόλο η ποιότητα των ποδοσφαιριστών των «κυανόλευκων» και των «λεόντων». Αυτά τα ντέρμπι τα κρίνουν οι λεπτομέρειες και η ποιότητα των ομάδων. Ο Απόλλωνας υπερτερεί σε ποιότητα, όμως θα παίξει ρόλο το πάθος και η θέληση».

Για τον κόσμο: «Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξει κόσμος στις κερκίδες. Θα είναι όμορφο παιχνίδι με ανταγωνισμό. Οι έλεγχοι είναι το πιο σπουδαίο κομμάτι για τον κόσμο και την παρουσία του».

Το σχόλιο για τον Απόλλωνα και το αγωνιστικό στιλ του, αλλά και εκείνο της ΑΕΛ: «Ο Απόλλωνας είναι μία ομάδα με έμφαση στην ισπανική σχολή. Έχει βελτιώσει την κατοχή της μπάλας, το επιδιώκει αυτό, κρατώντας και τη σωστή μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Ο Απόλλωνας βελτιώθηκε πολύ, πιέζει ψηλά, ενώ η ΑΕΛ αμύνεται κυρίως στο μεσαίο μπλοκ. Ο Γαρπόζης ίσως αλλάξει το στιλ και πιέσει ψηλά τον Απόλλωνα εάν αντιληφθεί ότι διαθέτει το υλικό να το κάνει, όμως έχω την αίσθηση ότι αναμένεται να το εφαρμόσει στο ματς του κυπέλλου. Ο Απόλλωνας υπερτερεί στη μεσαία γραμμή, όμως από κει και πέρα θα παίξει ρόλο και η ροή του αγώνα. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι τελικός για τις ομάδες. Αν δεν μπει γκολ γρήγορα, θα δούμε κλειστό παιχνίδι στο δεύτερο μέρος, ενώ εάν μπει γρήγορα κάποιο τέρμα θα αλλάξουν τα πάντα».

Για τη «μονομαχία» του Εθνικού με τον Άρη: «Να ξεκινήσω από τον Εθνικό, μου άρεσε από το ξεκίνημα της σεζόν. Με εξέπληξε ο τρόπος ανάπτυξης και η επιθετικότητα του. Στην έναρξη του «μαραθωνίου» ήταν εξαιρετική η ομάδα, όμως με τον Σατσιά βρίσκεται στο καλύτερο σημείο του, διαθέτει παίκτες με εμπειρίες και προσωπικότητα. Θα βάλει δύσκολα στον Άρη, που διαθέτει το μεγαλύτερο βάθος ως ομάδα από εκείνες της πρώτης κατηγορίας. Είναι διαφορετικές ομάδες αγωνιστικά. Ο Άρης δεν νοιάζεται για την κατοχή της μπάλας, όμως είναι εξαιρετικός στη μετάβαση του. Φαβορί είναι ο Άρης, όμως δεν αποκλείεται να έχουμε έκπληξη, παρατηρήσαμε πολλές εκπλήξεις φέτος και όλα είναι δυνατά».

Για το πρωτάθλημα: «Ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καλύτερο από το προηγούμενο. Ανταγωνιστικό στο πάνω και στο κάτω μέρος της βαθμολογίας. Φαβορί για την κατάκτηση δεν υπάρχει, ίσως ο ΑΠΟΕΛ και ο Άρης «ανοίξουν» τη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες. Περιμένουμε αγώνες ανταγωνιστικούς. Ας ελπίσουμε να αλλάξουν τα πράγματα με την παρουσία του κόσμου».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:


btm