• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Πεντάσφαιρος προκρίθηκε εντυπωσιακά στους «4» – Τα ζευγάρια!
31/01/2024 22:53
ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός 5-0: Πεντάσφαιρος προκρίθηκε εντυπωσιακά στους «4» – Τα ζευγάρια!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε τον Πανσερραϊκό με πεντάρα (5-0) και έκλεισε πανηγυρίκα μια θέση στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ ήταν συνεπής στο ραντεβού με τον Παναθηναϊκό, καθώς νίκησε τον Πανσερραϊκό με (5-0) στην Τούμπα και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με 9-0 συνολικό σκορ. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν δυσκολεύτηκαν στην τελική προσπάθεια, ειδικά στο τελευταίο κομμάτι του ματς και έφτασαν σε αυτό το εύρος του σκορ. Αρχικά στο 20′ ο Τζίμας μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Έξι λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς διέσχισε το μισό γήπεδο, έφτασε μέχρι το ύψος της περιοχής και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και το 80ο λεπτό το 2-0 παρέμεινε, με τον Πανσερραϊκό να έχει κι αυτός τις φάσεις για να σκοράρει, δίχως όμως αποτέλεσμα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ βρήκε τρία γκολ στο φινάλε. Αρχικά στο 82′ ο Αντρέ Ρικάρντο (που έκανε την πρώτη του συμμετοχή φέτος) σκόραρε από κοντά μετά από γύρισμα του Ράφα Σοάρες. Τρία λεπτά μετά ο Μπράντον Τόμας δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση, η μπάλα έσκασε μπροστά από τον Κατσίκα ο οποίος αιφνιδιάστηκε. Το κεράσακι στην τούρτα πέτυχε ο Κωνσταντέλιας ο οποίος σκόραρε ένα υπέροχο γκολ στο 90+1′, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Στα αξιοσημείωτα του ματς η είσοδος του Χρήστου Ταλιχμανίδη στο παιχνίδι. Ο νεαρός πορτιέρε έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Τζίμας και Ζίβκοβιτς έβαλαν τις βάσεις σε έξι λεπτά
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Πανσερραϊκό να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι με τη διπλή ευκαιρία του Σάββα Μούργου στο 6′ μέσα από την περιοχή, όμως ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς τον σταμάτησε με ισάριθμες επεμβάσεις. Ο Δικέφαλος απείλησε για πρώτη φορά στο 13′ με το σουτ του Τζίμα από κοντά, όμως ο Κατσίκας τον σταμάτησε με ωραία επέμβαση.

Στην επόμενη προσπάθεια οι ασπρόμαυροι βρήκαν το γκολ με τον Στέφανο Τζίμα στο 20′ και έξι λεπτά μετά ο Ζίβκοβιτς ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 2-0. Μέχρι και το φινάλε του πρώτου 45λεπτου έγιναν λίγες καλές φάσεις και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 2-0.

Πέτυχε τρία γκολ στο φινάλε και σφράγισε την πρόκριση
Ο Πανσερραϊκός όπως και στο πρώτο μέρος μπήκε πιο δυνατά και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει. Στο 49ο λεπτό ο Άλεξιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε με το πόδι και ο Μασκανάκης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά άουτ. Δευτερόλεπτα μετά ήταν η σειρά του Μούργου να απειλήσει, όμως το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ.

Σταδιακά ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και έφερε το ματς και πάλι στα μέτρα του. Ο Τζίμας βρέθηκε σε θέση βολής στο 56′, μετά από αδυναμία των αμυντικών του Πανσερραϊκού να απομακρύνουν την μπάλα από την περιοχή, όμως ο Κατσίκας τον σταμάτησε. Ο ρυθμός ήταν αργός με τις δύο ομάδες να έχουν κάποιες τελικές για να σκοράρουν μέχρι και το 80ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο οι παίκτες του Λουτσέσκου πέτυχαν τρία γκολ και με το τελικό 5-0 διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβις (86′ Ταλιχμανίδης), Σάστρε (46′ λ. τρ. Μπάμπα), Νάσμπεργκ, Μιχαηλίδης, Ράφα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (63′ Ρικάρντο), Αντόνιο, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τζίμας (75′ Τόμας).

Πανσερραϊκός: Κατσίκας, Πεταυράκης, Γκοτζαμανίδης, Πηλέας, Ντανκερλούι, Μορέιρα, Οικονόμου (62′ Στάικος), Μούργος (62′ Τομάς), Σοφιανός (77′ Γούλερι), Μασκανάκης (62′ Ουάρντα), Άλεξιτς (72′ Μπετανκόρ).

Την Πέμπτη (31/1) ολοκληρώθηκαν τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson. Ο Παναιτωλικός επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός 2-0 του Ατρομήτου, ενώ ο ΠΑΟΚ νίκησε 5-0 τον Πανσερραϊκό. Την Τρίτη (30/1) η ισοπαλία 2-2 ανάμεσα στη Νίκη και τον Άρη ήταν αρκετή για τους κίτρινους. Κάπως έτσι, διαμορφώθηκαν και τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Άρης θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό σε διπλά ματς, με στόχο τα εισιτήρια για τον τελικό.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός
  • Παναιτωλικός – Άρης.

Ο τελικός

  • ΠΑΟΚ / Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός / Άρης.


btm