• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Δασκαλάκης: «Ο ΑΠΟΕΛ είχε την πιο σταθερή πορεία, δικαίως είναι εκεί – Η Πάφος διαθέτει το πιο ποιοτικό σύνολο»
22/02/2024 15:24
Δασκαλάκης: «Ο ΑΠΟΕΛ είχε την πιο σταθερή πορεία, δικαίως είναι εκεί – Η Πάφος διαθέτει το πιο ποιοτικό σύνολο»

Ο Δημήτρης Δασκαλάκης παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Game Time» με τον Πολύβιο Αλεξάνδρου.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κατέθεσε την άποψη για το πρωτάθλημα στα «πάνω» και στα «κάτω» του βαθμολογικού πίνακα.

Για το Απόλλων – ΑΕΛ: «Ήταν ένα αμφίρροπο παιχνίδι, στο τέλος της ημέρας, ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της ΑΕΛ και πήρε μία σημαντική πρόκριση που του δίνει «οξυγόνο» για τη συνέχεια της σεζόν. Μπορεί να «παλέψει» για την έξοδο στην Ευρώπη μέσω κυπέλλου. Η ΑΕΛ παρά την προσπάθεια που έκανε, δεν τα κατάφερε, πάει άλλη μία χρονιά χαμένη. Αυτό το γεγονός πρέπει να προβληματίσει τους ανθρώπους της, διότι θέλουμε οι πάντες μία δυνατή ΑΕΛ. Ας βρουν τις λύσεις για να επιστρέψει η ομάδα στα στάνταρ της».

Για την εικόνα της ΑΕΛ και τα ερωτηματικά: «Η ΑΕΛ έχει να διαχειριστεί ένα δύσκολο κομμάτι, το έχω περάσει όταν βρισκόμουν στον Ερμή. Αν είσαι επαγγελματίας και σκέφτεσαι το μέλλον σου, καλείσαι να δείξεις ένα επαγγελματικό πρόσωπο ως το φινάλε της σεζόν. Οι άνθρωποι της ΑΕΛ και το επιτελείο, θα πρέπει να προσπαθούν για το καλύτερο, ασχέτως εάν δεν υπάρχουν ουσιαστικά κίνητρα σε αυτή τη σεζόν».

Για τον Απόλλωνα και τη συνέχεια: «Ο Απόλλωνας έχει ελπίδες για διάκριση. Έχει «δρόμο» η ομάδα στη διοργάνωση, έχει πλεονέκτημα που υποδέχεται την ΑΕΚ σε μονό αγώνα. Θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ματς και αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι. Θα κάνουν τα πάντα να μείνουν μέσα στο στόχο τους. Το κύπελλο είναι μία καλή διοργάνωση, καλύτερο το σύστημα και θα ήθελα να μπαίνουν όλες οι ομάδες στην κλήρωση, από όλες τις κατηγορίες. Βοηθάει το γεγονός των μονών αγώνων ως τα ημιτελικά. Οι πάντες μπαίνουν στο γήπεδο με τις ίδιες δυνατότητες για διάκριση».

Υπάρχουν φαβορί στους «8» του κυπέλλου; «Δεν είναι απόλυτα φαβορί κανείς, ούτε η Ομόνοια, μπορεί να έχει πλεονέκτημα, αλλά…».

Για την εικόνα του πρώτου γκρουπ στο πρωτάθλημα: «Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την εικόνα του πρωταθλήματος. Ο ΑΠΟΕΛ είχε την πιο σταθερή πορεία, γι αυτό είναι και στη πρώτη θέση. Ο Άρης δείχνει πως είναι εκεί κοντά. Τα πάντα θα τα δούμε στα πρώτα παιχνίδια των «play-offs», εκεί ίσως ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Με βάση τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ, από τις πρώτες τρεις αγωνιστικές ίσως ξεκαθαρίσει ποιοι θα πάνε στην Ευρώπη και ποιοι για την κούπα του πρωταθλητή. Είναι δύσκολο να μπορέσουμε να δώσουμε κάποια προγνωστικά τέτοια ώρα. Θα δυσκολευτούμε να πέσουμε μέσα».

Θα είναι η Ανόρθωση μέσα στη διεκδίκηση; «Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά, όμως θα είναι δύσκολο. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει βελτίωση σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο, δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσε να πήγαινε για το πρωτάθλημα, ενώ τώρα θα πρέπει να κάνει σερί νικών και να την ευνοήσουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα για να βρεθεί κοντά. Είναι δύσκολο, ίσως το ξέρουν και οι ίδιοι ότι ο στόχος είναι η Ευρώπη και η διάκριση στο κύπελλο».

Για ΑΕΚ και Πάφο FC που ίσως αδίκησαν τον εαυτό τους: «Η ΑΕΚ πληρώνει το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Έχει καλά στοιχεία ως ομάδα, όμως εάν έρχονταν νωρίτερα η αλλαγή, ίσως ήταν πιο κοντά στην ομάδα του ΑΠΟΕΛ. Όσον αφορά την Πάφο FC, νομίζω ότι διαθέτει ποιοτικό σύνολο, έδειξε καλή εικόνα στα ντέρμπι και τα πάντα θα εξαρτηθούν στα δύο – τρία πρώτα παιχνίδια των «play-offs».

Για το σχόλιο στα «κάτω» της βαθμολογίας: «Αν εξαιρέσουμε τον Απόλλωνα, την ΑΕΛ, τη Νεά Σαλαμίνα και κατά 99% τον Εθνικό, η Καρμιώτισσα έχει μεγάλο προβάδισμα για παραμονή στα «σαλόνια». Θα εξαρτηθεί στα «κάτω στρώματα» από τα πρώτα ματς, ίσως πάμε σε αδιάφορο δεύτερο γύρο. Θα δούμε τι θα συμβεί, μιλώ καθαρά για την εικόνα που έχουμε ως τώρα».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


btm