• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Πέρασε στην ιστορία με εντυπωσιακές αναμνήσεις το Cyprus Sunshine Cup 2024
26/02/2024 17:20
Πέρασε στην ιστορία με εντυπωσιακές αναμνήσεις το Cyprus Sunshine Cup 2024

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπήκε το Cyprus Sunshine Cup 2024 αφήνοντας όμορφες στιγμές και εικόνες, βάζοντας την Κύπρο ξανά στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας, με εντυπωσιακές φωτογραφίες και υπέροχα βίντεο από τους τρεις αγώνες της διοργάνωσης σε Αρχαία Αμαθούντα, Τόχνη και Μαχαιρά να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Για τις ανάγκες της διοργάνωσης βρέθηκαν στην Κύπρο μεγάλα ονόματα της ποδηλασίας, προσφέροντας και θέαμα με τις μάχες που δόθηκαν στις τρεις διαδρομές που φιλοξένησαν τη φετινή διοργάνωση, η οποία ήταν ενταγμένη στο παγκόσμιο καλεντάρι της Διεθνούς Ένωσης Ποδηλασίας (UCI).

Υπεύθυνη για την διοργάνωση του Cyprus Sunshine Cup 2024 ήταν η εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING. Μεγάλος χορηγός ήταν το Υφυπουργείο Τουρισμού, με τον Υφυπουργό κ. Κώστα Κουμή, ο οποίος ήταν παρών στον αγώνα και τις απονομές στον Μαχαιρά, να δηλώνει την ικανοποίησή του που ως Υφυπουργείο και ως Κυβέρνηση γενικότερα βοήθησαν καθοριστικά στην επιστροφή της διοργάνωσης στο καλεντάρι της UCI μετά από τέσσερα χρόνια.

Στις γυναίκες πρωταγωνίστρια ήταν η Ολλανδέζα Αnne Terpstra που κέρδισε και τους τρεις αγώνες, συμπαρασέρνοντας στον ρυθμό της την συμπατριώτισσά της Lotte Koopmans και την Jitka Cabelicka από την Τσεχία που ήταν αμφότερες στο βάθρο σε όλες τις κούρσες. Στους άντρες υπήρξαν διαφορετικοί νικητές σε κάθε ένα από τους τρεις αγώνες. Στην Αρχαία Αμαθούντα πρώτος τερμάτισε ο Ισραηλινός Gil Ly Gonen, ενώ σε Τόχνη και Μαχαιρά κέρδισαν οι Ουκρανοί Oleksandr Hudyma και Dmytro Titarenko αντίστοιχα. Νικητής του Cyprus Sunshine Cup 2024, με βάση τον συνολικό χρόνο από τις τρεις κούρσες, αναδείχθηκε ο Gil Ly Gonen με διαφορά μόλις δύο δευτερολέπτων από τον Oleksandr Hudyma.

Την άρτια διοργάνωση εξήραν μέσα από τις δηλώσεις τους και οι πρωταγωνιστές, με την Αnne Terpstra, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά σε Cyprus Sunshine Cup πριν από 14 χρόνια, να κάνει λόγο για τις εντυπωσιακές διαδρομές, ενώ από την πλευρά του ο Gil Ly Gonen ανάφερε ότι είναι μία διοργάνωση που σίγουρα θα επιλέξει ξανά στο μέλλον.

Οι νικητές του Κυπέλλου

Όλοι οι αγώνες του Cyprus Sunshine Cup 2024 ήταν τύπου Cross – Country (XCO) Ολυμπιακού τύπου, με τον ιστορικό 25ο αγώνα «Αυξέντεια» στον Μαχαιρά, να αποτελεί παράλληλα και τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Κύπρου της ΚΟΠΟ.

Νικητής στην αντρική κατηγορία ήταν ο Γιώργος Κούζης, με τους Αλέξανδρο Ματσάγκο και Χριστόδουλο Άχχα να τον ακολουθούν σε δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Στις γυναίκες τον καλύτερο χρόνο κατέγραψε η Εκατερίνα Κοβαλτσιουκ, με την Κωνσταντίνα Γεωργίου να είναι δεύτερη και την Στυλιάνα Καμηλάρη τρίτη.

Σημειώνεται ότι Γιώργος Κούζης και Κωνσταντίνα Γεωργίου πήραν τις ψηλότερες θέσεις από κυπριακής πλευράς στη γενική κατάταξη του Cyprus Sunshine Cup 2024, καθώς μετά τους τρεις αγώνες κατετάγησαν στην 12η των αντρών και 6η θέση των γυναικών αντίστοιχα.

Οι πρώτοι στις υπόλοιπες κατηγορίες του Κυπέλλου Κύπρου είναι οι:

Junior Men: Ομάρ Αμάρ

Cadet Boys U17: Ντιμιτρόφ Κοστόφ

Master Men 1: Άγγελος Κυριάκου

Master Men 2: Μιχάλης Παντελή

Master Men 3: Διονύσιος Διαμαντόπουλος

Cfa Men 19+: Κωνσταντίνος Κωνστανίνου

Junior Women: Αλεξάνδρα Ζαφείρη

Girls U17: Σοφία Γαβριήλ

Cfa Women 15: Χριστιάνα Χριστοδούλου

Το Cyprus Sunshine Cup 2024 διοργανώθηκε από την εταιρία TOTAL SPORTS MARKETING και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας ενώ μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού. Χορηγοί είναι επίσης η Skoda και το φυσικό μεταλλικό νερό ΚΥΚΚΟΣ της Α/φοί Λανίτη. Υποστηρικτές οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ, το Κτήμα Χριστούδια στον Κάτω Δρυ και οι Κοινότητες Αγίου Τύχωνα και Τόχνης. Περισσότερες πληροφορίες και πλήρη αποτελέσματα στο www.cyprussunshinecup.com


btm