• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Παλιούρας: «Να μείνουμε σταθεροί, έχοντας σοβαρότητα»
29/02/2024 10:10
Παλιούρας: «Να μείνουμε σταθεροί, έχοντας σοβαρότητα»

Ο Πολύβιος Παλιούρας παραχώρησε δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Καλημέρα στο ΣΠΟΡ» με τους Άλκη Μπότσο και Ανδρέα Πογιατζή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πάφος FC, μίλησε για τα νεότερα των «γαλάζιων», έπειτα από τη σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για την εμφάνιση και την πρόκριση της Πάφος FC: «Είναι αυτό που έπρεπε να κάνουμε εδώ και καιρό, ωστόσο δεν το κάναμε στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Είχαμε κάποια άτυχα αποτελέσματα, αυτό που έπρεπε να κάνουμε ήταν να δουλέψουμε στο ψυχολογικό και στο αγωνιστικό κομμάτι. Θεωρώ ότι αποδώσαμε το ποδόσφαιρο που μπορούμε, ήταν ένα δείγμα από το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε ως ομάδα. Η Πάφος FC καλείται να συνεχίζει να δουλεύει για να έχει ανάλογη συνέχεια. Τα παιχνίδια είναι αρκετά σε πρωτάθλημα και κύπελλο, πρέπει να μείνουμε σταθεροί στις καλές εμφανίσεις. Με κάθε σοβαρότητα να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο».

Για τα αποτελέσματα που ζήτησε η διοίκηση να έρθουν άμεσα: «Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο και ήρθαμε από άτυχα αποτελέσματα, οφείλαμε όλοι να δουλέψουμε σκληρά, έτσι ώστε να ανέβει επίπεδο η ομάδα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Νομίζω πως υπήρχε η απογοήτευση. Υπάρχουν προσδοκίες στον κόσμο και καλούμαστε να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο».

Για τη σπουδαία πρόκριση και τη συνέχεια: «Την περσινή περίοδο πήγαμε εκ νέου στα ημιτελικά, άρα φτάσαμε στο ίδιο σημείο. Να κάνουμε τα πάντα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε ως ομάδα μέχρι τον τελικό. Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάποιο τρόπαιο θα είναι αποδεκτό. Εύχομαι να συνεχίσουν οι καλές εμφανίσεις στους αγώνες μας. Είναι στους στόχους ο θεσμός του κυπέλλου».

Για την απουσία του Ζάιρο με τον ΑΠΟΕΛ: «Ο Ζάιρο είναι σημαντικό γρανάζι για την ομάδα, όμως οι προσθήκες του Γενάρη θα βοηθήσουν αρκετά. Το είδαμε ότι αποδίδουν καλά και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Ζάιρο είναι σημαντικός παίκτης, άλλωστε τράβηξε το κουπί στην επίθεση τον προηγούμενο καιρό και τώρα δεν θα τον έχουμε στη διάθεση μας. Υπάρχει κούραση, αυτό είναι δεδομένο. Είναι σημαντικό να βρίσκουμε λύσεις στην επίθεση. Κάποιοι παίκτες έμειναν να ξεκουραστούν, ενώ κάποιοι άλλοι αγωνίστηκαν και βοήθησαν αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, απέδωσαν όπως ακριβώς επιθυμούσαμε».

Για το πρωτάθλημα: «Από τη στιγμή που υπάρχουν περιθώρια θα παλέψουμε για ότι καλύτερο μπορούμε, θέλουμε να διεκδικήσουμε το εισιτήριο της Ευρώπης. Να έχουμε ως φάρο την εμφάνιση με τη Νέα Σαλαμίνα στο κύπελλο. Καλούμαστε να δουλέψουμε στο μέγιστο βαθμό και να παραμείνουμε σοβαροί σε δύσκολα παιχνίδια που είναι μία σειρά τελικών που έρχεται στο πρόγραμμα. Θέλουμε να πάρουμε νίκες και να αποζημιώσουμε τον κόσμο που δεν είχε το δικαίωμα να παρακολουθήσει από κοντά μία φανταστική ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που έφτιαξαν οι αντίπαλοι φίλαθλοι στο «Αμμόχωστος – Επιστροφή». Ευχαριστούμε τη Νέα Σαλαμίνα για την άψόγη φιλοξενία στον αγώνα. Η αλήθεια είναι πως ήταν λίγο άδικο που έλειπαν οι φίλοι μας από τις κερκίδες».

Το περιμένατε το αποτέλεσμα αυτό; «Η αλήθεια είναι πως επιθυμούσαμε να μπούμε στο γήπεδο με την καλύτερη διάθεση και απόδοση. Το λέγαμε μέσα στην εβδομάδα. Θέλουμε να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε από την αρχή. Χάναμε αρκετά πρώτα ημίχρονα και μετά δεν μας έφτανε ο χρόνος για να πετύχουμε αυτό που πραγματικά μπορούσαμε ως ομάδα. Οφείλουμε ως Πάφος FC να μπαίνουμε στο γήπεδο και να διεκδικούμε από νωρίς αυτό που επιθυμούμε».

Για τα αγωνιστικά με τον ΑΠΟΕΛ: «Εκτός μένουν οι Ζάιρο και Δημητρίου. Είχε κάποιες ενοχλήσεις ο Ντράγκομιρ, όμως δεν φαίνεται να είναι κάτι σοβαρό. Θα τον έχουμε κοντά μας κόντρα στον ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ. Είναι σημαντικό να πάμε με αισιοδοξία και ταπεινότητα για να πάρουμε ότι καλύτερο μπορούμε ως ομάδα».

Έχει «μεγαλώσει» η Πάφος FC με τους Λομάκιν – Ντουμπόφ: «Ναι, φυσικά. Αυτό είναι ωραίο, αφού εμείς έχουμε δημιουργήσει τις προσδοκίες στον κόσμο. Δεν είναι η άνοδος μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι, έχουν έρθει αναβαθμίσεις σε πολλούς τομείς μέσα στην ομάδα. Έχουμε βάσεις για το μέλλον της Πάφος FC».

Για τη στήριξη στον Καρσέδο: «Οι ιδιοκτήτες στήριξαν τον Καρσέδο, ίσως ήταν ένας τρόπος να δούμε κάτι διαφορετικό, έτσι ώστε ένας προπονητής να ολοκληρώσει τη σεζον. Να δουλέψουμε σκληρά για τη συνέχεια, αφού ταλέντο και ποιότητα υπάρχει στο ρόστερ μας. Θέλουμε κάτι καλός τη φετινή περίοδο».

Για τον κόσμο και την απουσία στα εκτός: «Είναι δυστυχώς η αδικία απέναντι σε φίλους ομάδων που δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα, όπως είναι οι δικοί μας. Είναι κρίμα γιατί έχουμε συνηθίσει να παίρνουμε στα εκτός έδρας τουλάχιστον 500-600 φιλάθλους. Είναι κρίμα να στερούνται το ποδόσφαιρο, είναι λυπηρό που δεν μπορούν να δουν την ομάδα τους από κοντά».

Για την επιτυχία της Πάφος Κ19: «Πήγε στα ημιτελικά και η ομάδα των Νέων, είναι μία διπλή πρόκριση και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά στη συνέχεια».


btm