• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Κυπριανίδης: Οι επίμαχες φάσεις από τους αγώνες των προημιτελικών
01/03/2024 13:11
Κυπριανίδης: Οι επίμαχες φάσεις από τους αγώνες των προημιτελικών

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και αναλυτής επίμαχων φάσεων, Γιαννάκης Κυπριανίδης, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» με τον Μάκη Νικολάου, σχολίασε τις αναμετρήσεις για τα προημιτελικά του κυπέλλου.

Μάλιστα, σημείωσε πως: «Γενικά δεν είχαμε παρατράγουδα, άλλωστε έπαιξε μεγάλο ρόλο το VAR που πήρε τρεις – τέσσερις σημαντικές αποφάσεις. Τo VAR δίνει λύσεις και γλιτώνουμε τη γκρίνια από τους ανθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΕΖ:

Στο 88΄ είχαμε ένα όφσαιντ της Ομόνοιας. Διπλό το λάθος εδώ, διότι η μπάλα πήγε στον Κακουλλή από αντίπαλο. Έχει ευθύνη και ο διαιτητής εδώ, διότι παρατήρησε τη φάση, ενώ δεν είχε πίεση, το ματς ήταν ήδη στο 3-0 και θα έπρεπε να έχει καθαρό μυαλό. Στο επόμενο λεπτό, η ΑΕΖ πήρε πέναλτι, ωστόσο ήταν καθαρή φάση ως παράβαση του Μάθιους. Σωστή υπόδειξη.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ – ΠΑΦΟΣ FC:

Οι δύο διαιτητές είχαν κάποιες φάσεις. Στο 12΄ ένα τέρμα ζήτησε η Πάφος FC, στον αέρα έδιωξε ο τερματοφύλακας. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και δεν είχαμε κάποια επέμβαση, άρα συνεχίστηκε ο αγώνας. Στη συνέχεια και στο 34΄ ακυρώνεται τέρμα της Πάφος FC για οφσάιντ, έγινε επιβεβαίωση από το VAR ότι ήταν σωστή η απόφαση.

Στο 37΄ ο Οφόρι που είχε μία κίτρινη κάρτα έκανε ένα φάουλ, δεν ήταν τόσο δυνατό για δεύτερη κίτρινη, ωστόσο αυτή η φάση ήταν η αφορμή για να τον κάνει αλλαγή ο προπονητής του. Στο επόμενο του φάουλ ίσως έπαιρνε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Δεν θα τον άφηνε ο διαιτητής.

Στο 64΄ ο διαιτητής είπε «παίζετε» σε ένα χέρι που ζήτησε η Πάφος FC. Ο Ντιακιτέ υπέπεσε σε παράβαση και η απόφαση άλλαξε λόγω του VAR. Το χέρι δόθηκε σωστά. Στο 90+2΄ είχαμε μία ακύρωση τέρματος από το VAR, ήταν πιο μπροστά ο παίκτης. Σωστά ακυρώθηκε μετά από παρέμβαση.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΡΗΣ:

Πήγε να εξελιχθεί σε ένα «μεγάλο» ντέρμπι με τη βοήθεια του VAR. Στο 13΄ πέτυχε τέρμα ο Άρης και το VAR επενέβη για τη συμμετοχή του Γκομίς στη φάση. Το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα ήταν πεντακάθαρο, δεν τον εμπόδισε καθόλου ο επιθετικός των «πρασίνων». Ο τερματοφύλακας είδε τη μπάλα, άρα σωστά μέτρησε το τέρμα της ομάδας από τη Λεμεσό. Η κίνηση του σώματος ελέχθηκε εάν ακούμπησε τη μπάλα. Να σημειώσω ότι δεν παίζει ρόλο η απόσταση, εκτός εάν είναι στο μισό μέτρο. Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που η μπάλα έκανε μία απόσταση και είδε ο τερματοφύλακας την κατεύθυνση της μπάλας, σωστά μέτρησε το τέρμα. Στο 45΄ ζήτησε πέναλτι ο Τσίκο της Ανόρθωσης, όμως δεν υπήρξε παράβαση. Στο 55΄ και μεις στην κανονική λήψη είδαμε την απόκρουση του τερματοφύλακα, φάνηκε ότι τελικά ο πορτιέρο «κτύπησε» με τη γροθιά τον παίκτη της Ανόρθωσης στο κεφάλι. Σωστή η παρέμβαση του VAR να δώσει πέναλτι που έγινε γκολ. Ο διαιτητής ήταν δύσκολο να δει σωστά τη φάση από τη θέση που ήταν, άρα μας βοηθάει η τεχνολογία. Στο 90΄ ένα χέρι ζήτησε η Ανόρθωση στη φάση με τον Μουσούντα. Δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση, τουλάχιστον από τις λήψεις με τις λίγες κάμερες. Αυτό είναι πρόβλημα. Η ανατροπή του Τσίκο από τον Σόκε, δόθηκε σωστά η παράβαση, η οποία μετατράπηκε σε τέρμα. Ο Ζόκε «κτύπησε» τα πόδια του Τσίκο.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΚ:

Δεν έχουμε κάτι που αξίζει αναφοράς από τον αγώνα. Δύο κίτρινες δόθηκαν από τον διαιτητή, μπορεί να του έφυγε κάνα φάουλ, αλλά δεν είχαμε κάτι σπουδαίο.

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ:


btm