• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Champions League: Σβηστά στους «8» η Σίτι, αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Ρεάλ!
06/03/2024 23:56
Champions League: Σβηστά στους «8» η Σίτι, αγχώθηκε αλλά προκρίθηκε η Ρεάλ!

«Σβηστή» πρόκριση για τη Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League. Οι Πολίτες νίκησαν την Κοπεγχάγη με 3-1, το ίδιο σκορ που είχαν επικρατήσει και στη Δανία και με χαρακτηριστική ευκολία πήραν το εισιτήριο για τους «8».

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα χρειάστηκε περίπου οκτώ λεπτά για να «καθαρίσει» οποιαδήποτε όνειρα των Δανών. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χουλιάν Άλβαρες, ο οποίος έδωσε ασίστ και σκόραρε, φτάνοντας τα 16 γκολ και τις 13 ασίστ σε 40 εμφανίσεις μέσα στη σεζόν.

Μόλις στο 4′ ο Άλβαρες εκτέλεσε κόρνερ και ο Ακάνζι με εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 8′, ο 24χρονος Αργεντινός επιθετικός εκτέλεσε και πάλι κόρνερ, ο Ρόδρι με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Άλβαρες, ο οποίος έκανε πλασέ από διαγώνια θέση και η μπάλα πέρασε μέσα από τα χεριά του τερματοφύλακα των Δανών για το 2-0.

Στο 20′ ο Βάβρο πρόλαβε να κόψει τον Χάαλαντ πριν πατήσει περιοχή και εκτελέσει. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν το σκορ στο 29′. Ο Ελιουνούσι πήρε την μπάλα αρκετά χαμηλά, την κουβάλησε μέχρι τα όρια της περιοχής, έπαιξε κάθετα προς τον Όσκαρσον, ο οποίος έκανε τακουνάκι προς τον συμπαίκτη που του είχε κάνει την πάσα και ο Νορβηγός εξτρέμ νίκησε τον Έντερσον για το 2-1.

Στο 45′ ο Nούνιες έπιασε διαγώνιο σκαστό σουτ στην κίνηση, η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα αλλά ο Βάβρο απομάκρυνε με κεφαλιά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Εν τέλει οι Πολίτες βρήκαν το τρίτο γκολ στο 45+3′ με τον… συνήθη ύποπτο, Έρλινγκ Χάαλαντ. Φανταστική βαθιά μπαλιά του Ρόδρι, ο Χάαλαντ κατέβασε ανάμεσα από δύο, κράτησε την μπάλα και σούταρε για το 3-1.

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία

Εξαιτίας της αμυντικής προσέγγισης του Κάρλο Αντσελότι, η Ρεάλ Μαδρίτης φλέρταρε με το κάζο κόντρα στην Λειψία, αλλά εν τέλει πήρε… ισοπαλία – πρόκριση (1-1) στα προημιτελικά του Champions League.

Ήταν ξεκάθαρο πως ο «Καρλέτο» ήθελε να… κοιμίσει το ματς, υπολογίζοντας ιδιαιτέρως το πολύ καλό και γρήγορο transition των Γερμανών, οι οποίοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο, απειλώντας πάντως ελάχιστα την εστία του Αντρέι Λούνιν.

Μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Λόις Οπεντά στο 43’, όταν ο Βέλγος επιθετικός κατέβασε την μπάλα μέσα στην περιοχή με το στήθος και, εντελώς μόνος του, είδε την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ με το σουτ που επιχείρησε.

Ο Τσάβι Σίμονς, λίγο νωρίτερα, δοκίμασε τα ρεφλέξ του Ουκρανού τερματοφύλακα με σουτ μέσα από την περιοχή, με τον κόσμο να απογοητεύεται από την φουλ συντηρητική εικόνα της ομάδας του και να την αποχαιρετάει στην ανάπαυλα με αποδοκιμασίες.

Γιατί, τι έκανε η Ρεάλ στο πρώτο ημίχρονο; Επί της ουσίας, τίποτα. Ο Μπέλινγκχαμ ένιωθε ξεκάθαρα έξω από τα νερά του, ο Βινίσιους Ζούνιορ δεν έβρισκε παίκτη να συνδυαστεί ελλείψει και του Ροντρίγκο και μόνο ένα σουτ του Βαλβέρδε που κόντραρε σε αμυντικό και κατέληξε στην αγκαλιά του Πέτερ Γκουλάσι μπορεί να καταγραφεί ως (κάτι σαν) τελική προσπάθεια των Μαδριλένων.

Στην επανάληψη, ο Βινίσιους Ζούνιορ άνοιξε το σκορ με άψογο πλασέ μέσα από την περιοχή, ύστερα από κλέψιμο του Τόνι Κρόος και κούρσα 50 μέτρων του Μπέλινγκχαμ, με τον Άγγλο να βρίσκει τον «Βίνι» με ασίστ «πάρε βάλε» (65’).

Το 1-0 δεν πτόησε τους Ταύρους, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση αμέσως μετά με πλασέ του Ντάνι Όλμο που έβγαλε πάνω στην γραμμή ο Αντόνιο Ρούντιγκερ, πανηγυρίζοντας σαν να είχε σκοράρει.

Ο Γερμανός κεντρικός αμυντικός, όμως, δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 68’, όταν η άμυνα της Ρεάλ έδιωξε λανθασμένα και ο Ντάβιντ Ράουμ σέντραρε στην καρδιά της περιοχής, όπου ο Όρμπαν με γυριστή κεφαλιά νίκησε τον Λούνιν, ισοφάρισε σε 1-1 και έβαλε ξανά την Λειψία στο «κόλπο».

Όρμπαν έχασε άλλη μια ευκαιρία για να γίνει ο ήρωας της ομάδας του, η οποία στα τελευταία λεπτά έκλεισε την Ρεάλ στα καρέ της, με τους παίκτες της να δείχνουν αδυναμία να εφαρμόσουν ορθά την τακτική του προπονητή τους, η οποία στα χαρτιά σίγουρα δεν ήταν όσο… χάλια φάνηκε στο γήπεδο.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ντάνι Όλμο παραλίγο να παγώσει το «Μπερναμπέου», όταν με ψηλοκρεμαστό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της μαδριλένικης εστίας και τις καρδιές των φίλων της Βασίλισσας στις θέσεις τους…

Τα τελικά αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 3-1 (3-1)

Ρεάλ Μαδρίτης – Λειψία 1-1 (1-0)

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα

ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD ΤΟ NEO KAINOTΟΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ APPLICATION THΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ TABLET ΣΑΣ!

ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ iOS!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ DOWNLOAD ΤΟ NEO KAINOTΟΜΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ APPLICATION THΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ TABLET ΣΑΣ!


btm