• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ισoπαλία στο «Άνφιλντ», κερδισμένη η Άρσεναλ!
10/03/2024 19:44
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Ισoπαλία στο «Άνφιλντ», κερδισμένη η Άρσεναλ!

Η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μάντσεστερ Σίτι, με το 1-1 να ευνοεί την Άρσεναλ που παρέμεινε πρωτοπόρος στην Premier League.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο ντέρμπι τίτλου της 28ης αγωνιστικής στην Premier League, με συνέπεια να αφήσουν την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για την Άρσεναλ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Τζον Στόουνς, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πιο δραστήριοι και η μοναδική ομάδα με επιθετική παρουσία στο 2ο μέρος, όταν ισοφάρισαν με πέναλτι του Αλέξις Μακ Άλιστερ. Η Λίβερπουλ παρατάχθηκε με τον Κώστα Τσιμίκα και τον Μοχάμεντ Σαλάχ στον πάγκο και τον Ντάργουιν Νούνιες στην επιθεση, συνεπικουρούμενος κυρίως από τον Λουίς Ντίας. Η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον Τζον Στόουνς και τον Ρόδρι να προστατεύουν την τριπλέτα άμυνας και τον Χουλιάν Άλβαρες στα αριστερά.

Οι «πολίτες» πήραν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά σε ένα γρήγορο παιχνίδι. Οι τελικές τους δεν είχαν τις καλύτερες προϋποθέσεις, αλλά στο 23ο λεπτό, έπειτα απο εκτέλεση κόρνερ, ο Στόουνς βρέθηκε μόνος του στο πρώτο δοκάρι και πλάσαρε για το 1-0. Η αντίδραση των «κόκκινων» ήταν αντεπιθέσεις με τους Ντίας και Νούνιες να βγαίνουν οφσάιντ ή να έχουν τελικές εκτός εστίας, κρατώντας σε εγρήγορση πάντα τον Έντερσον. Το πρώτο εύστοχο σουτ των γηπεδούχων καταγράφηκε στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους από τον Ντόμινικ Σομποσλάι, σε ένα κατά τα άλλα ισορροπημένο και ευχάριστο παιχνίδι.

Το δεύτερο μέρος είχε εντελώς διαφορετική εικόνα. Μόλις σδτο 50ό λεπτό, η λάθος πάσα του Νέιθαν Άκε προς τον Έντερσον οδήγησε σε κλέψιμο του Νούνιες και ανατροπή του από τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, που τραυματίστηκε από τη σύγκρουση. Ο Αλέξις Μακ Άλιστα ευστόχησε στο πέναλτι και λίγο αργότερα ο Έντερσον αντικαταστάθηκε από τον Στέφαν Ορτέγκα Μορένο.
Η Λίβερπουλ πήρε το μομέντουμ από το γκολ της ισοφάρισης και τον ξεσηκωμό της κερκίδας από τον Γιούργκεν Κλοπ και άρχισε να σφυροκοπεί την εστία του άπειρου σε τέτοια παιχνίδια Γερμανού τερματοφύλακα. Χάρβεϊ Έλιοτ, Νούνιες, Ντίας και ο Σαλάχ όταν πέρασε στον αγώνα στο 61′ είχαν μικρές ή μεγάλες ευκαιρίες για την ανατροπή. Η αντίδραση της Σίτι ήταν μια αντεπίθεση με δοκάρι από το… χέρι του Φιλ Φόντεν.

Ο Ορτέγκα κράτησε ανέπαφη την εστία του, όσο ο Πεπ Γκουαριδόλα έψαχνε λύσεις να ισορροπήσει το παιχνίδι. Η αντικατάσταση του (εκνευρισμένου με την αλλαγή) Κέβιν ντε Μπρόινε από τον Ματέο Κόβατσιτς δεν έφερε αποτέλεσμα κι έτσι οι πρωταθλητές αμύνθηκαν (εξαίρεση το δοκάρι του Τζέρεμι Ντόκου στο 88′) μέχρι τη λύτρωση του τελευταίου σφυρίγματος, αλλά και της απόφασης να μην καταλογιστεί πέναλτι στην κλοτσιά του Ντόκου στον Μακ Άλιστερ στο 90+9′, όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μπράντλεϊ (61′ Ρόμπερτσον), Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Σομποσλάι (61′ Σαλάχ), Έντο, Μακ Άλιστερ, Έλιοτ, Νούνιες (76′ Χάκπο), Ντίας
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον (56′ Ορτέγκα Μορένο), Γουόκερ, Ακάντζι, Άκε, Ρόδρι, Στόουνς, Φόντεν, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (69′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (69′ Ντόκου), Χάλαντ

Τα αποτελέσματα της 28ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (12′ πεν. Φερνάντες, 36. πεν. Ράσφορντ)
Μπόρνμουθ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 2-2 (74′ Ουαταρά, 90+1′ Ουνάλ / 27′ Χάμερ, 64′ Ρόμπινσον)
Κρίσταλ Πάλας – Λούτον 1-1 (11′ Ματετά / 90+6′ Γούντροου)
Γουλβς – Φούλαμ 2-1 (52′ Αΐτ-Νουρί, 67′ Σεμέδο / 90+8′ Ιγουόμπι)
Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1 (19′ Ράις, 86′ Χάβερτς / 45+4′ Γουισά)
Άστον Βίλα – Τότεναμ 0-4 (50′ Μάντισον, 53′ Τζόνσον, 90+1′ Σον, 90+5′ Βέρνερ)
Μπράιτον – Νότιγχαμ 1-0 (29′ αυτ. Ομομπαμιντέλε)
Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι 2-2 (46′ Πακετά, 90+1′ Ίνγκς / 11′ Φοφανά, 45+1′ αυτ. Μαυροπάνος)
Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (50′ πέν. Μακ Άλιστερ / 23′ Στόουνς)

TO VIDEO:

10/03 22:00 Τσέλσι – Νιούκαστλ


btm