• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
«Η συνάντηση Ομόνοιας-Υπουργού Εσωτερικών για την κρατική γη – Αυτά ισχύουν με τη χορηγία»
28/03/2024 13:57
«Η συνάντηση Ομόνοιας-Υπουργού Εσωτερικών για την κρατική γη – Αυτά ισχύουν με τη χορηγία»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Γιάννης Ιωάννου, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Δώδεκα Στα ΣΠΟΡ» του Super Sport FM 104.0 και αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, Σταύρο Παπασταύρου για το θέμα ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου από τους «πράσινους», ενώ μίλησε και για άλλα θέματα που απασχολούν/αφορούν τον Οργανισμό.

Για τη συνάντηση με την Ομόνοια: «Ή Ομόνοια ζήτησε μια συνάντηση με τον ΚΟΑ και χτες είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Παπασταύρου, και τους συνεργάτες του. Μας εξέφρασαν την επιθυμία να αναγείρει ποδοσφαιρικό γήπεδο και κάποιες άλλες εγκαταστάσεις. Τους δώσαμε κάποιες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθηθούν. Εμείς είμαστε αρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρέπει να είναι μέσα στα δημοτικά όρια του Τσερίου, κοντά στις Χαλεπιανές. Η Ομόνοια έχει συναντηθεί με τον Υπουργό Εσωτερικών, φαντάζομαι του ανέλυσαν το όραμα και τον κρατικό χώρο που χρειάζονται. Υπάρχουν διαδικασίες. Πρέπει να μας υποδείξουν τον συγκεκριμένο χώρο. Τότε θα ακολουθήσουν οι άλλες διαδικασίες με έκδοση αδειών. Όταν γίνει αυτό θα ζητήσουμε από τους άξιους τεχνοκράτες για να συμπληρώσουν σωστά το φάκελο».

Για την κρατική γη ποιος αποφασίζει: «Το Υπ. Εσωτερικών και το Υπουργικό Συμβούλιο. Εμείς θα είμαστε ταχυδρόμοι αν θέλετε. Μου είπαν για γήπεδο 15.000 θεατών. Σε αυτό επικεντρωθήκαμε, αυτό μου ανέφεραν και δεν συζητήσαμε περισσότερα για πλάνα που έχει ο πρόεδρος της Ομόνοιας»

Για τη χορηγία: «Παίζει ρόλο η χωρητικότητα και γίνεται και μελέτη αν η προτεινόμενη χωρητικότητα είναι σε λογικά πλαίσια. Η Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ και άλλα μεγάλα σωματεία που αποδεδειγμένα διαθέτουν τον κόσμο, τότε οι αιτήσεις του θα αντιμετωπίζονται θετικά».

Αν αλλάζει το ποσό της χορηγίας αν πάρει κρατική γη: «Το χαλίτικο ενοικιάζεται έναντι κάποιου αντιτίμου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι συμφωνία με το κράτος. Δεν έχει να κάνει με τη χορηγία που δικαιούται η Ομόνοια να πάρει».

Για τον ΑΠΟΕΛ: «Πήραμε πρόσκληση και θα παρευρεθούμε. Εδώ και χρόνια έχει εξεφράσει την επιθυμία του. Έχει την γη, αναμένουμε να φέρει κοστολογημένο έργο, μελέτη βιωσιμότητας και εφόσον κατατεθούν όλα τα απαραίτητα θα προχωρήσουμε»

Για το «Στέλιος Κυριακίδης»: «Έχουμε προγραμματισμένη συνάντηση στις 3 Απριλίου. Θα δούμε το θέμα του αιτήματος της Πάφος, θα δούμε τα γήπεδα της Γεροσκήπου και το Ιακώβειο Στάδιο. Εμείς είμαστε θετικοί σε ό,τι αφορά αναβάθμιση αθλητικών χώρων, πάντα στα νόμιμα πλαίσια. Πρώτη φορά θα συναντηθώ με τους ανθρώπους της Πάφου, αναμένω να μάθω τα σχέδιά τους».

Για τα προσφυγικά σωματεία: «Το θέμα των προσφυγικών σωματείου, θα μας απασχολεί διαχρονικά. Αυτά τα σωματεία διεξάγουν αγώνα και μας θυμίζουν ότι αυτός ο τόπος πρέπει να βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση. Μας θυμίζουν τα κατεχόμενα εδάφη μας. Θα λάβουν όλη την απαιτούμενη στήριξη και προσπαθούμε να βρούμε και άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε περισσότερο».

Για το «Σπύρος Κυπριανού» που υπήρχαν προσφορές και  έληξαν στις 15/3: «Πήραμε τη διαβεβαίωση από τα Δημόσια Έργα και τον Υπουργός Συγκοινωνιών ότι το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του. Η δική μας δουλειά είναι να προσπαθήσουμε να βρούμε χώρο προπόνησης και χρήσης στα σωματεία που επηρεάζονται. Ελπίζω πως πολύ σύντομα θα έχουμε κάτι ανακοινώσεων γι’ αυτό το θέμα».

Για το κλειστό που θέλει να αναγείρει η Νέα Σαλαμίνα: «Είχα συνάντηση πριν 3-4 εβδομάδες με τον κ. Φαντάρο. Μου εξέφρασε την επιθυμία της Νέας Σαλαμίνας να αναγείρει έδρα κοντά στο Θεμιστόκλειο. Είμαστε κοντά της».


btm