• club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
  • club
Θεοχάρους: «Δεν πάει άλλο… Έπειτα από τη συνάντηση πρέπει να βγουν αποφάσεις»
29/03/2024 13:55
Θεοχάρους: «Δεν πάει άλλο… Έπειτα από τη συνάντηση πρέπει να βγουν αποφάσεις»

Ο Χάρης Θεοχάρους παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» του Super Sport FM 104.0 με τον Μάκη Νικολάου.

Ο Γενικός διευθυντής της Πάφος FC μίλησε για τις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας, αλλά και για τη συνάντηση με τον ΚΟΑ για το γηπεδικό που απασχολεί τους «γαλάζιους», καθώς για την επόμενη σεζόν δεν έχουν έδρα με τα τωρινά δεδομένα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για τα αγωνιστικά με την Ομόνοια: «Σίγουρα μετά την επάνοδο των διεθνών, νομίζω πως δεν έχουμε κάποια απουσία, εύχομαι να μείνει έτσι ως τον αγώνα με την Ομόνοια. Θα έχουμε μία δυνατή αποστολή για το δύσκολο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο που έχουμε περίπου τους ίδιους στόχους. Στο βαθμολογικό πίνακα είμαστε κοντά και σκεφτόμαστε αυτό το ματς. Θέλουμε να διεκδικήσουμε μία θέση στην Ευρώπη. Θα γίνει ένας καλός αγώνας».

Για τη δοκιμασία με την Ομόνοια και τις δυσκολίες της: «Δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω ως ομάδα στη βαθμολογία. Οι δύο πρώτοι αγώνες ήταν καταστροφικοί για εμάς στη διαδικασία των “play-offs” με την ΑΕΚ και τον ΑΠΟΕΛ. Καλούμαστε να είμαστε ρεαλιστές σε αυτό. Θα πρέπει να κερδίσουμε τους επόμενους αγώνες, κάτι δύσκολο λόγω της δυναμικότητας των υπόλοιπων, όμως από τη στιγμή που υπάρχουν μαθηματικές ελπίδες θα «κυνηγήσουμε» τις νίκες. Αυτή τη στιγμή είναι ο αγώνας με την Ομόνοια, θέλουμε να την ξεπεράσουμε στη βαθμολογία. Κοιτάμε το αυριανό ματς, διότι εάν δεν το κερδίσουμε τα δεδομένα θα είναι πιο δύσκολα για το εισιτήριο που ψάχνουμε ως σύνολο».

Για το σύνολο και τη σταθερότητα της: «Θέλουμε τη σταθερότητα, αφού μας «πλήγωσε» στο πρωτάθλημα. Η ομάδα διαθέτει ρόστερ καλό, βρήκε το ρυθμό της, ενώ κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήρθαν τον Γενάρη μας βοήθησαν αρκετά στις επιτυχίες. Στο τέλος του πρωταθλήματος είμαστε πιο έμπειροι. Η σταθερότητα μας στέρησε να «κτυπήσουμε» τους στόχους της Ευρώπης και το πρωτάθλημα. Θέλουμε σταθερότητα στην δοκιμασία με την Ομόνοια. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω, καλούμαστε να πάρουμε τη νίκη. Σημαντικός αγώνας για την Πάφο FC, θα κάνουμε τα πάντα να κερδίσουμε».

Για τις τελευταίες νίκες και τη ψυχολογία στα αποδυτήρια: «Όταν έρχονται οι νίκες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους, μας δίνουν κίνητρο για τη συνέχεια. Τα «τρίποντα» φέρνουν καλύτερη ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια και οι παίκτες δουλεύουν με ηρεμία. Θα μπορούσαμε να είμαστε καλύτερα από τη δεδομένη στιγμή, αυτό μου φέρνει μία πικρία, διότι θα μπορούσαμε με σταθερότητα να έχουμε καλύτερη συγκομιδή. Η ποιότητα του ρόστερ είναι ορατή σε όλους, το λέγαμε εξ αρχής αυτό το πράγμα. Η αστάθεια μας έφερε εδώ που είμαστε τώρα. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Θα θυμόμαστε κάποια παιχνίδια και θα «κτυπάμε» το «κεφάλι» μας στο τοίχο. Λίγο έως πολύ αυτό κάνουμε, όπως πρέπει να κοιτάμε τη συνέχεια. Θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε στη συνέχεια, υπάρχουν διαθέσιμοι βαθμοί, θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους, δεν έχει σημασία εάν θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε ταμείο στο τέλος».

Το πρόγραμμα των ομάδων που έχουν δύο διοργανώσεις να διαχειριστούν: «Είναι ένα πρόγραμμα δύσκολο. Για τα κυπριακά δεδομένα είναι Γολγοθάς να έχεις επτά (7) παιχνίδια σε έναν μήνα. Ο Απόλλωνας ίσως είναι σε καλύτερη μοίρα, όμως μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ αυτό, διότι δεν αγωνίζεται στο πρώτο γκρουπ, αφού δεν έχεις δυνατές δοκιμασίες να σε κρατούν σε εγρήγορση. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, έχουμε πλήρες ρόστερ. Θεωρώ ότι είμαστε στη καλύτερη θέση από τους υπόλοιπους, έχουμε καλούς παίκτες που μπορούν να αντεπεξέλθουν. Έχουμε βάθος, άρα είναι ένα συν τα πολλά παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Για τον θεσμό του κυπέλλου και τον Απόλλωνα: «Το κύπελλο είναι άλλη υπόθεση. Σημαντικός θεσμός για εμάς, όμως δεν είναι ώρα να σχολιάσουμε τον αγώνα με τον Απόλλωνα που είναι μία «μεγάλη» ομάδα με εμπειρία. Προέχει η δοκιμασία με την Ομόνοια για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να βρεθούμε στον τελικό, όμως το κάθε πράγμα στην ώρα του».

Για τη σύσκεψη με τον ΚΟΑ για το γηπεδικό: «Θα γίνει μία σύσκεψη που είναι σημαντική, διότι πέραν της Γενικής Διευθύντριας του ΚΟΑ και του Προέδρου που θα έρθουν στην Πάφο για να δουν τις εγκαταστάσεις και τις προθέσεις μας. Δεν είναι μόνο το ποδοσφαιρικό κομμάτι, είναι διάφορα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Μάλιστα, έχει καλέσει και τους βουλευτές της Πάφου, τον Δήμαρχο της πόλης, αλλά και της Γεροσκήπου. Φυσικά και τον Κόροιβο. Θα έχουμε κόσμο από τα περισσότερα φάσματα. Αν εξαιρέσουμε τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, οι υπόλοιποι είναι Παφίτες και μάλιστα εκλεγμένοι από τον κόσμο. Έχουν ευθύνη απέναντι σε αυτή την επαρχία. Ας σκεφτούμε τα έργα που έγιναν σε αυτή την επαρχία για τον αθλητικό τομέα. Δεν έγινε τίποτα το ιδιαίτερο, ένα γυμναστήριο εξωτερικής χρήσεων που δεν το χρησιμοποιεί κανείς. Είναι επιτακτική ανάγκη να προσέξουν την πόλη μας. Τα προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη στον αθλητικό τομέα είναι αρκετά. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, για όλα τα αθλήματα, καλούμαστε να βρούμε λύσεις. Δεν πάει άλλο. Έπειτα από αυτή τη συνάντηση πρέπει να βγουν αποφάσεις και λύσεις ουσιαστικές. Ειπώθηκαν πολλές κουβέντες, όμως δεν βλέπω κάποια διαφορά ως τώρα».

Για την έδρα της Πάφος FC την επόμενη σεζόν: «Δεν γνωρίζουμε που θα αγωνιζόμαστε ως ομάδα εντός έδρας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν θα αγωνιζόμαστε πουθενά, δεν έχουμε γήπεδο ως Πάφος FC. Πολύ πιθανό να αγωνιζόμαστε στη Λάρνακα. Δεν το λέω για να κινδυνολογήσω, δεν υπάρχουν επιλογές. Είναι απλά τα πράγματα. Το γήπεδο της Γεροσκήπου είναι στο μυαλό μας, όπως και το γήπεδο της Πέγειας, όμως δεν είναι εύκολο. Έρχονται εκλογές και κάποιοι δυσκολεύονται να πάρουν σωστές αποφάσεις. Σκέφτονται την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές. Είναι κάποιες μπηχτές, στο 100% αυτές που λέω. Αυτή που θα έρθουν στη συνάντηση, να είναι έτοιμοι να ακούσουν τις θέσεις μας για τον αθλητισμό. Δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο. Δεν είναι μόνο η μάππα όπως την αποκαλούν. Για όλα θα ακούσουν τις θέσεις μας. Ας καταλάβουν ότι πρέπει να ασχοληθούν και να γίνουν έργα στο αθλητικό κομμάτι και τις υποδομές μας».

Για το πρωτάθλημα και τον τρόπο διεξαγωγής του: «Το πρωτάθλημα και η ροή μιλάει από μόνο του, εξηγούμαι πλήρως. Η πρώτη εξάδα είναι ανταγωνιστική. Αν αυτοί που ενδιαφέρονται το πρωτάθλημα και την καλυτέρευση του, καλούνται να πάρουν δύσκολες αποφάσεις που είναι σωστές. Αν θέλουμε να έχουμε σωστό πρωτάθλημα, μας δείχνει όσα πρέπει να κάνουμε ως ποδόσφαιρο. Να γίνουν σωστές κινήσεις».

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ:


btm